România are, în mod oficial, peste 580.000 de oameni de afaceri care își investesc banii în peste 600.000 de societăți. Aceasta este formula Top Forbes 500 companii şi în acest an. Se naște întrebarea câți dintre suceveni se regăsesc în Topul revistei Forbes?

Topul Companilor 500 Forbes, care sunt din județul Suceava este deschis în anul 2015, de o firmă din Rădăuți. Olint com SRL este numele companiei și este deținută de Georgeta Cusiac. Principalul domeniu de activitate îl reprezintă comerțul. Firma a fost înființată în 1995 și de atunci, se pare că nu a pierdut nici un leu, având o cifră de afaceri de 106 milioane de lei. Mai trebuie să precizăm că are în jur de 143 de angajați, care au adus un profit net de circa 10 milioane de lei.  Firma Olint este o prezență pe piața suceveană de 10 ani, și a trecut de la un mic magazin de desfacere la supermarketul care a devenit principalul centru comercial din zonă, în domeniul materialelor de construcții și amenajări. Atât locuitorii din municipiul Rădăuți, cât și din localitățile vecine, i-au  adus un total al capitalului în jurul cifrei de 46 de milioane de lei.

Următorul loc în acest top este ocupat de patronul firmei BETTY ICE, Vasile Armean, cel care este și cel mai important jucător pe piața de înghețată din România. Compania a fost înființată în 1994 și deține o fabrică în Suceava, care produce zilnic peste 100 de tone de înghețată. În 2014, compania a avut afaceri de peste 88 de milioane de lei și nu a avut o creștere spectaculoasă în comparație cu anul 2013. În schimb Betty Ice SRL a înregistrat un profit în creștere cu 50% față de profitul raportat în 2013. Compania a investit circa 2,5 milioane de lei într-un nou sediu în Constanța, deorece Vasile Armean, dorește să își extindă afacerea în străinătate. Această firmă are circa 700 de angajați și distribuie înghețată și prin intermediul unor gelaterii situate în județele Oradea, Sibiu, Brașov și Cluj.

Din zona Fălticeniului cu o cifra de afaceri impresionanță vine firma Tehno World SRL. Compania produce plăci și tuburi din materiale din plastice, țevi și fitinguri din material plastic, aparate de sudură, generatoare de curent, asigurând service în garanție și postgaranție, din anul 2003.  În 2014 Tehno World SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 112 milioane de lei și are un profit de 10 milioane de lei. Anul trecut firma a accesat prin POR un proiect în valoare de 12.782.850 lei.

În topul miliardarilor, Marinel Seredenciuc este considerat un iubitor al sportului și a naturii. Are o avere de peste 68 de milioane de lei adunată în șase de ani de muncă. Compania sa are doar 13 angajați, înregistrând un profit net de 12 milioane de lei. Firma are punct de lucru în Corlata, Comuna Berchişeşti și produce suc natural de mere.

Calcarul Pojorâta este o societate cu capital integral românesc, ce a fost înființată în 1995 și este specializată în extracția pietrei ornamentale, exploatarea minereurilor nemetalifere, transportul materialelor de construcții, extracția minereurilor nemetalifere pentru industria siderurgică, industria materialelor de construcții pentru drumuri, prelucrarea lemnului, construcția caselor din lemn și exploatarea forestieră. Compania deținută de Nicolae Troașe a înregistrat un profit de 9 milioane de lei și o cifră de afaceri de 60 de milioane de lei în 2014. Are peste 250 de angajați, fiind principalul investitor din zona Câmpulungului. Începând cu data de 15 decembrie, Nicolae Troaşe, este noul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava.

Tot din zona Rădăuțiului vine și locul șase în topul Forbes 500 Companii din județul Suceava. Este vorba de firma familiei Mihalescul, Marelvi Impex SRL. Compania a fost înființată de Dumitru și Elvira Mihalescul în 1995 și se ocupă de distribuirea de echipamente electronice și electrocasnice. În paralel, a dezvoltat propria rețea de Service pentru aproape toate produsele comercializate. În 2014, compania a avut afaceri de peste 167 de milioane de lei, înregistrând un profit net de 3 milioane de lei.

Firma are în jur de 93 angajați, patru centre logistice în Radăuți, București, Deva și Cluj și aprovizionează 400 de magazine independente.
Ultima poziție în acest top, al companiilor sucevene, este ocuptat de firma deținută de Viorel Nuțu. Compania General Construct are un profit de 118 milioane de lei, înregistrând un profit de 4 milioane de lei.

Firma sa a construit stadioane pentru nemţi, iar aici putem aminti de Mercedes Benz Arena din Stuttgart.

Ei sunt sucevenii care duc faima județului nostru peste hotare.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.