Ducu Brădățan, coordonatorul Centrului de Informare şi Promovare Turistică Suceava, a anunțat că municipiul Suceava s-a clasat în primele cinci locuri în proiectul „Destinaţii Europene de Excelenţă”.

Proiectul acordă o vizibilitate acelor destinații turistice care se înscriu în criteriile stabilite. Noi ne-am gândit că municipiul Suceava, grație eforturilor administrațiilor publice locale, ar fi eligibil. Acum avem o cetate cu care ne putem mândri, un muzeu de istorie absolut deosebit, la cele mai înalte standarde. Avem toată această salbă de obiective turistice religioase. Avem și un muzeu al satului, al treilea ca mărime și importanță a exponatelor din țară. Toate aceste obiective deja transformă orașul într-o destinație în sine. Noi am depus un proiect la Ministerul Turismului, iar în urma primei evaluări care se face la nivelul ministerului, Suceava a ieșit în primele cinci locuri naționale”, a declarat Ducu Brădățan.

Potrivit acestuia, următorul pas îl reprezintă evaluarea pe teren, ulterior căreia se va stabili un punctaj final.

Proiectul  „Destinaţii Europene de Excelenţă”

Proiectul „Destinaţii Europene de Excelenţă” – EDEN a fost lansat de Comisia Europeană în anul 2006. Acesta urmărește creşterea vizibilităţii destinaţiilor, creşterea conştientizării asupra diversităţii şi calităţii ofertei turistice europene, reducerea sezonalităţii, stimularea dezvoltării turismului durabil, crearea unei reţele între destinaţii.
În acest scop, autorităţile naționale de turism din fiecare ţară organizează un concurs de proiecte pentru desemnarea destinației de excelență a țării respective. Concursul se desfășoară conform temei stabilite în cadrul Comitetului Consultativ pentru Turism, întrunit la nivel european.