Suceava se visează la masa bogaților atunci când vine vorba de sport.

nou-stadion-suceavaDacă facem o analiză statistică și luăm în calcul 7 sporturi: fotbal, rugby, handbal, baschet,volei, hochei și futsal, observăm că în cinci județe din țară nu există nici măcar un club de primă ligă în sporturile de echipă. Municipiul Suceava este într-o companie selectă alături de orașe precum Buzău, Drobeta-Turnu Severin (chiar dacă aici joacă Pandurii Târgu-Jiu, echipă cu finanțare din partea Complexului Energetic Oltenia), Slatina și Tulcea, unde sportul la nivel de primă ligă nu este reprezentat. Nici măcar la sporturile care sunt mai ieftine nu existăm!

Și atunci vine mesajul candidatului, veșnicul primar, Ion Lungu, care ni-l picură sistematic în ureche, prin Facebook.

„Așa va arăta noul stadion al municipiului Suceava. Stadionul va avea capacitatea de 15.000 de locuri și va fi construit la intrare dinspre Fălticeni, în spate la Metro. Municipalitatea are acolo 12 hectare de teren unde vom construi Complexul sportiv al municipiului Suceava, care va mai include o sală polivalentă și două bazine de înot de nivel olimpic. Valoarea stadionului se ridică la 15 milioane de euro. Consiliul local a aprobat PUZ-ul și indicatorii tehnico-economici, iar acum căutăm sursa de finanțare. Sunt convins că vom reuși, cu fonduri proprii, guvernamentale și din alte surse, să construim noul stadion. Până atunci, în acest an începem lucrările la sala polivalentă cu cinci mii de locuri”, postează pe pagina sa de socializare Ion Lungu, candidat pentru al patrulea mandat la șefia urbei sucevene.

Ion Lungu știe mai bine decât oricine că hârtia se lasă scrisă. Statistica mai arată faptul că media pe județ este de 0,65 cluburi / 100.000 de locuitori. Probabil este cea mai relevantă formulă de calcul pentru a scoate în evidență dezastrul care există la niveul orașului și al județului când vine vorba de sporturi de echipă.

De un singur lucru sunt convins: nu vom avea un stadion în următorii patru ani. Ceea ce putem spera în următorii patru ani din partea lui Ion Lungu, dacă va mai prinde un mandat, e finalizarea următoarelor proiecte: realizarea de noi cimitire în cartierele Burdujeni, Obcine și George Enescu, 40 de autobuze electrice noi la TPL, finalizarea infrastructurii în cartierul Europa și, poate, modernizarea unor locuri de joacă. În rest gogoriţe și minciuni, în condițiile în care Rapid CFR Suceava este cu un picior în Liga a III-a, iar, la handbal, CSU Suceava are deocamdată locul doi în Divizia A, loc ce duce la susținerea unor jocuri de baraj cu formațiile aflate pe locurile 11 și 12 din Liga Națională, conform regulamentului.

În final putem observa un lucru: campania lui Ion Lungu este plină cu promisiuni!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.