Consiliul Local Suceava a adoptat, în ședința de joi, 25 iunie, proiectul de hotărâre aflat la punctul 4 pe ordinea de zi a ședinței prin care se instituie în data de 27 iunie 2020 „Zi de doliu” în Municipiul Suceava, în memoria înaltpreasfințitului PIMEN – Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

„îPS Pimen a fost Păstorul Sfintei Biserici Ortodoxe din Suceava și Bucovina timp de 30 de ani, dedicându-și viața Sfintei Biserici, tradițiilor și obiceiurilor străvechi, culturii etc., chit că nu a fost născut pe aceste meleaguri. Dar sufletul i-a fost cucerit de credința și simplitatea bucovinenilor și a luptat ca să păstreze intact aceste locuri și oameni”, se arată în expunerea de motive atașată de proiectul de hotărâre adoptat în ședința CL Suceava din data de 25 iunie.

Sâmbătă, 27 iunie, Arhiepiscopul Pimen Suceveanul este pomenit la 40 de zile de la moarte, atât la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, cât și la Mănăstirea Sihăstria Putnei, unde ierarhul a fost înmormântat.

În cei 30 de ani de mandat pe care i-a avut Înaltpreasfințitul Pimen ca Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, s-au făcut peste 100 de biserici în județul Suceava, din care 20 în municipiul Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.