Se impun restricții în municipiul Suceava din cauza numărului mare de cazuri COVID active. Dacă miercuri, 7 octombrie, era o incidență a îmbolnăvirilor de 1,48 la mia de locuitori, astăzi, 8 octombrie, este de 1,56 la mia de locuitori, fapt ce conduce la noi măsuri restrictive. 

Trebuie precizat că astăzi sunt 195 de cazuri COVID active în municipiul reședință de județ.

Astfel, se vor închide activitățile din sectorul HoReCa, iar purtarea măştii devine obligatorie şi în spaţiile deschise.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a convocat astăzi, 8 octombrie, Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a stabili ce restricții vor fi adoptate în acest context al îmbolnăvirilor.

„După ședința CLSU voi comunica exact ce restricții se impun la nivelul municipiului Suceava”, a declarat primarul Ion Lungu.

Edilul face din nou un apel la suceveni să respecte regulile impuse de autorități pentru a evita un scenariu sumbru.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat că, din păcate, Suceava este pe o pantă ascendentă a numărului de infectări cu noul coronavirus.

Gabriela Băncilă a mai declarat că la nivelul județului Suceava sunt mai multe localități care se apropie de o incidență de 3 la mia de locuitori, între care comuna Todirești, care are astăzi o incidență a cazurilor de 2,79 la mia de locuitori, comuna Pojorâta, care are 2,71 la mia de locuitori, comuna Bălcăuți, care a depășit pragul având o incidență a cazurilor de 3,14 la mia de locuitori și orașul Siret, care are o incidență de 2,42 la mie, însă care se află pe o pantă descendentă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.