Judeţul Suceava va fi prezent la cele două mari târguri de turism ce se desfășoară la începutul anului în Germania și Austria. În perioada 14 – 17 ianuarie 2016 va avea loc Târgul de Turism din Viena (Austria) – „Ferien Messe”, iar începând cu 16 și până pe 24 ianuarie are loc Târgul de Turism din Stuttgart (Germania) – „The Holiday Exhibition”.

Potrivit președintelui consiliului județean, Cătălin Ioan Nechifor, județul Suceava va fi prezent, ca și expozant, la cele două târguri în perioada 14-20 ianuarie.

Potrivit lui șefului administrației județene anul trecut s-au înregistrat peste zece târguri de promovare a turismului sucevean, atât în ţară, cât şi în străinătate. Dintre acestea, cele mai importante au fost cele de la Berlin, Viena, Bucureşti şi Constanţa, precum şi cele din Franţa, Polonia şi Republica Moldova.
Mai mult Nechifor a precizat că în conformitate cu ultimelor statistici, cel mai important târg de turism al Austriei, „Ferien Messe” Viena, a înregistrat la ediția din acest an un număr de aproximativ 150.000 de vizitatori și 780 de expozanți din 70 de țări. De asemenea, primul târg de turism ca mărime și importanță din Germania, mai exact din Stuttgart, a înregistrat la ediția de anul acesta un număr de 240.000 de vizittatori și 1.457 de expozanți.

„Având în vedere interesul manifestat de publicul vizitator față de destinația turistică Bucovina la edițiile din 2015 dar și poziționarea pe primul loc a turiștilor austrieci și germani în clasamentul turiștilor străini care vizitează anual județul Suceava,consider importantă participarea județului nostru la aceste manifestări. Aceasta, cu atât mai mult cu cât cele 2 târguri de turism sunt incluse în calendarul Autorității Naționale pentru Turism al României pentru 2016, iar cheltuielile privind închirierea spațiilor pentru standuri sunt preluate de autoritate”, susține Nechifor.

Direcția de promovarea trasată de președintele Consiliului Județean se va axa pe punerea în valoare a obiectivelor și atracțiilor turistice, a tradițiilor și obiceiurilor zonei, a moștenirii culturale și a produsele specifice zonei Bucovina.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.