Suceava se află printre judeţele cu cei mai mulţi copii înscrişi deja în clasa pregătitoare, cu 1.019 cereri depuse. Pe locul I se află Bucureştiul, cu 4.711 cereri de înscriere, urmat de judeţul Cluj, cu un număr de 1.354 de cereri depuse, pentru ca la polul opus să fie judeţul Giurgiu, cu doar 199 de copii înscrişi în primele două zile.  La nivelul judeţului Suceava sunt propuse 350 de clase cu un total de aproximativ 6.500 de elevi.

Dintre copiii înscrişi în Suceava, 127 au avut nevoie de evaluare psihosomatică, deoarece împlinesc vârsta de şase după data de 1 septembrie 2018.

Toţi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie vor fi înmatriculaţi la unitatea de învăţământ solicitată. Pe locurile libere se înscriu şi ulterior se înmatriculează copiii care provin din alte circumscripţii şcolare. Pe data de 30 martie vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora, copiii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere, cât şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă. Evaluarea dezvoltării psihosomatice se efectuează sub coordonarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională până pe data de 23 martie.

A doua etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare este programată între 12 şi 18 aprilie. Aceasta este rezervată părinţilor copiilor care nu au fost înscrişi în prima etapă sau care nu au participat la această etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.