lungu cu matura curatenie suceavaCum vremea pare că a ținut cu noi, cel puțin o perioadă, primarul Ion Lungu a dat startul curățeniei de primăvară. Deși va începe pe 14 martie, curățenia se va face gradual în două etape similare ca și proces, dar diferite ca și dată calendaristică.

„Am creionat programul de curățenie, va debuta săptămâna viitoare în mai multe etape, etapa I, 14 martie-22 aprilie, asta este pentru toate cartierele, 14-18 martie în Obcini o echipă și în Burdujeni alta, săptămâna 21-25 martie George Enescu și Burdujeni, 28 martie-1 aprilie zona centrală, cartierul Ițcani și Zamca, după care facem prima dată curățenia în mare. Reluăm apoi programul, după data de 4 aprilie în cartierul Obcini și Burdujeni, în săptămâna 11-15 aprilie cartierul Geroge Enescu și Burdujeni, 18-22 aprilie din nou zona centrală, Zamca și Ițcani. În ultima săptămână, înainte de sărbătoarea pascală 25-29 aprilie vom face curățenie în zona unităților de cult, vom verifica dacă este iluminat, vom ridica depaozitele de deșeuri necontrolate, acolo unde va fi cazul”, precizează edilul.

Ion Lungu a mai făcut câteva precizări cu privire la concursul asociațiilor de proprietari și la utilitatea pe care premiile în bani o vor putea avea: „Noi suntem pregătiți, facem un apel la toată populația să facem acest program de curățenie «Toți pentru curățenia orașului», avem și acel concurs pe care îl vom face pentru asociațiile de proprietari, și aici fac precizarea că banii nu vor fi folosiți pentru altceva decât pentru dotări edilitare la asociațiile de proprietari câștigătoare.  Sunt asociații de proprietari care chiar trebuie apreciate, și-au luat cositori, mașini de deszăpezit, și alte lucruri trebuincioase asociațiilor, repet, banii nu se pot folosi în alt scop, pentru salarii sau alte cheltuieli.”

Dacă străzile Sucevei de anul trecut v-au fost pe plac, din punct de vedere cromatic, atunci vă veți bucura să auziți că primarul are acelși scop și pentru anul acesta. „Și în acest an vrem să facem un oraș cât mai frumos, un oraș al florilor, avem pregătite undeva la 400.000 de flori, în ghivece, semințe, butași de mușcate, begonii, așa cum se știe, la Primăria muncipiului panseluța nu a funcționat niciodată. Noi ne facem răsadurile noastre și ne dorim să cheltuim cât mai puțini bani în acest sens. Sper să avem un oraș cât mai frumos, având în vedere faptul că după data de 1 mai vom ieși la răsădit pe teren, până atunci nu se poate”, informează Ion Lungu.

Se pare că vom avea un Paște cam posomorât, pentru că fie că vreți să recunoașteți sau nu, Suceava arăta destul de bine anul trecut, în toiul primăverii, cu sutele de lalele plantate peste tot prin oraș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.