Suceava si-a depus sambata, 10 octombrie, dosarul de candidatură pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Lungu a afirmat ca a vazut reactia presedintelui Consiliului Judetean, Catalin Nechifor, dar lucrurile nu stau chiar asa.
” Am vazut reactia presedintelui Nechifor, care ne-a criticat foarte dur, dar daca noi ne asociem cu primaria Cernauti, atat ei, cat si noi,trebuie sa venim cu un aport financiar, in primul rand, iar in al doilea rand trebuie sa precizam ca, Primaria Suceava nu poate merge pe banii ei la Cernauti si sa faca spectacole. Cel mai sensibil lucru, e faptul ca oamenii care vin din occident trebui sa simta atmosfera culturii sucevene, nu sa fie imbarcati intrun autocar si dusi la Cernauti”, a conchis Ion Lungu.
In final edilul sef a lansat o cerere catre toti factorii de decizie pentru a se implica, prin lobby in promovarea acestui proiect.
Candidatura municipiului la titlul de Capitala Europeană a Culturii vine, din dorinţa de a reinventa viaţa culturală şi de a promova oraşul şi regiunea pe plan european, programul având un efect catalizator asupra dezvoltării economice ale orașelor, transformând peisajul urban și contribuind pe termen lung la creșterea potențialului turistic.

Obiectivele titlului de capitală a culturii pe care municipalitatea doreşte să le atingă sunt apărarea și promovarea diversității culturale europene, evidențierea valorilor comune, creșterea sentimentului de apartenență la un spațiu cultural comun şi cotribuția culturii la dezvoltarea urbană pe termen lung.

Lungu a mai  reamintit că primăria va investi, in urmatorii ani, peste 25 de milioane de euro în cultură.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.