Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunțat că există o problemă reală la nivelul a două municipii din județ vis-a-vis de alimentarea cu agent termic. Administrația județeană se implică în rezolvarea acestei probleme prin discuții cu anumite societăți care și-ar putea permite să dea o mână de ajutor.

Atât municipiul Suceava, cât și municipiul Vatra Dornei, sunt în pericol de a rămâne fără agent termic. Declarația îi aparține președintelui Consiliului Județean, Cătălin Nechifor. Acesta este de părere că, deși este problema administrațiilor locale, cei din administrația județeană nu pot rămâne indiferenți. „Din toate estimările, inclusiv cele meteo, se anunță încă o perioadă rece. Asta înseamnă că cel puțin până în data de 15 martie, trebuie să se livreze agent termic, indiferent de problemele existente. Voi vorbi punctual, făcând referire în mod special la Vatra Dornei. Există o firmă căreia vreau să îi mulțumesc public, pentru că a asigurat o parte din rumegușul necesar pentru furnizarea agentului termic. Vreau să fac o invitație publică altor două firme care pot ajuta pe această linie. Este vorba de investitorii austrieci de lângă Rădăuți, care nu s-au arătat interesați în a se implica în rezolvarea acestei probleme. Sunt două companii puternice, care fac un profit mare în județul Suceava și cred că s-ar putea implica”, a spus Nechifor.

La Suceava, după cum am mai scris, există aceeași problemă ca în municipiul Vatra Dornei. Aici, stocul de cărbune este foarte mic, fapt ce ar putea duce la oprirea furnizării agentului termic. „Și la Suceava încercăm să găsim o soluție. Nu e simplu deloc, dar sperăm ca și vremea să țină cu noi. Am văzut că plățile din partea populației către Termica au crescut în această iarnă, însă din nefericire au fost păgubiți alți creditori, cum ar fi ACET-ul. Fac un apel la populație să înțeleagă că trebuie făcute plăți pentru a putea găsi soluții. Este foarte important ca locatarii să își plătească facturile”, a încheiat Cătălin Nechifor.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.