Ziua Eroilor a fost marcată la Suceava printr-o ceremonie religioasă și militară. La fel ca și în ceilalți ani, evenimentul a avut în Cimitirul Pacea, la Monumentul Eroilor, loc în care au fost depuse coroane de flori din partea oficialităților și a instituțiilor publice.

Ziua Eroilor, comemorată la Monumentul Eroilor din Cimitirul Pacea

suceava (3)

Printre cei care au participat la manifestare s-au numărat primarul Ion Lungu, cei doi viceprimari Ovidiu Doroftei și Lucian Harșovschi, administratorul public al județului Dan Ionuț Adomniței și prefectul Constantin Harasim. Deputatul Partidului Național Liberal, Ioan Balan, a fost singurul parlamentar care a fost prezent la ceremonie.

Detașamentele de la Jandarmerie și de la ISU au defilat prin fața asistenței, după care, la final, Fanfara Primăriei municipiului Suceava a intonat cântecul „Treceți batalioane române Carpații”.

Conducerea Consiliului Județean Suceava a lipsit de la această manifestare. Nici președintele CJ Cătălin Ioan Nechifor, nici cei doi vicepreședinți, Alexandru Rădulescu și Ilie Niță, nu au fost prezenți. O coroană de flori a fost depusă de viitorii vicepreședinți ai Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc și Gheorghe Niță.

Misiune de reprezentare cu prilejul Zilei Eroilor, la Fălticeni

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni a participat cu efective de cadre militare şi subunităţi de elevi la ceremoniile organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Eroilor, în cinci localităţi din judeţ.

S-au constituit gărzi de onoare la monumentele eroilor din Suceava – Cimitirul Pacea, Fălticeni – Piața Nada Florilor şi Cimitirul Eroilor – Grădini, precum şi în localităţile Dolheşti, Liteni şi Boroaia.

În localităţile menţionate, comandanții şi ofiţerii delegaţi să reprezinte şcoala militară, împreună cu membrii comunităţii locale şi reprezentanţii instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii şi siguranţei publice, au depus coroane şi jerbe de flori în faţa monumentelor, pe fondul intonării Imnului Eroilor.

falticeni 2

La Fălticeni, s-au depus coroane şi jerbe de flori în faţa monumentelor

Manifestații de Ziua Eroilor în municipiul Rădăuți

Bogdan Loghin, în prezent viceprimarul cu atribuții de primar în municipiul Rădăuți, a subliniat faptul că eroilor români trebuie să le mulțumim pentru felul în care arată România astăzi.

Ne-am adunat să comemorăm eroii, eroi fără de care nu știu cum ar fi arătat România în ziua de azi. Sacrificiul lor ne-a arătat că nimic nu este prea puțin. Mulțumesc foarte mult pentru sprijin și pentru tot ceea ce faceți ca români, pentru că România în continuare este foarte încercată, chiar dacă acest lucru nu este la vedere. Cu toții ducem lupte ascunse, iar din pricina aceasta, România întotdeauna va avea nevoie de eroi”, a menționat Loghin.

Bogdan Loghin, viceprimar din Rădăuți „România întotdeauna va avea nevoie de eroi”

radauti

România a pierdut în prima mare conflagrație a secolului al XX-lea, aproape un milion de militari și civili.

La 2 mai 1995, Parlamentul României a adoptat o lege, conform căreia Ziua Înălțării Domnului a fost declarată „Ziua Eroilor”, pentru a omagia jertfa celor căzuți în luptă pentru libertatea și independența poporului român. Ziua Înălțării Domnului a fost desemnată Zi a Eroilor și Sărbătoare Națională Bisericească, prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 și 2001.

Am celebrat astăzi Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului nostru, în memoria celor căzuți de-a lungul timpului pe câmpurile de luptă pentru credință, libertate, apărarea țării și întregirea neamului”, a declarat primarul orașului Siret, Adrian Popoiu.

Coroane depuse în memoria celor căzuți de-a lungul timpului pe câmpurile de luptă, la Siret

siret 2

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.