Un sucevean neinformat și credul i-a transmis Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, un mesaj prin care îl întreabă pe ierarh dacă la Împărtășanie credincioșii mănâncă carne de om. Această întrebare vine în urma unui mesaj transmis de un preot și neînțeles de către suceveanul care a intrat în panică.

„Un preot mi-a spus că și noi, toți oamenii, «suntem în potir». În sfântul potir nu este doar Hristos (Trupul și Sângele Lui)? Cum adică? Mâncăm carne de om??? VREAU SĂ ȘTIU! Și iertați!”, i-a transmis L. A. Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților.

De cealaltă parte, IPS Calinic, i-a recomandat credinciosului să citească două cărți scrise de preoți în care se explică pe înțelesul tuturor toate detaliile Sfintei Liturghii.

„Doamne, ajută! Când părintele v-a spus că sunteți în potir, s-a referit la faptul că miridele (părticelele) scoase pentru vii și morți au fost puse în același Sfânt Potir, ele păstrându-și însă statutul de miride; Epicleza se rostește doar asupra Sfântului Agneț. Pentru edificare, vă recomand lucrarea părintelui Dumitru Stăniloae, «Spiritualitate și comuniune în Liturghia Ortodoxă» sau cartea părintelui Petre Vintilescu, «Liturghierul explicat». Lectură plăcută!”, i-a răspuns IPS Calinic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.