Andreea Druță, o tânără antreprenoare care a muncit pentru visul său încă de la vârsta la care alți tineri se bucurau de anii facultății, i-a impresionat pe cei opt investitori atât cu afacerea sa, cât și cu povestea din spatele ei. Proprietara „Lapterra” a cerut, la Imperiul Leilor, 100.000 de euro pentru 10% din business-ul său.

Andreea Druță și-a dus business-ul Lapterra, care a pornit în Suceava, la afaceri de peste 1 milion de lei, tânăra având doar 23 de ani. Are o echipă de 14 angajați, iar planul său pe termen lung este să construiască o fabrică de biscuiți și cozonaci, pregătite cu produse de înaltă calitate. Pentru început, Andreea Druță a spus că are nevoie atât de un aparat automat pentru biscuiți, în valoare de 60.000 de euro, cât și de un mecanism Flowpack pentru ambalare, care costă 40.000 de euro. Cu investiția leilor, Andreea poate ajunge cu afacerea sa și pe piața de retail.

Celor opt investitori de la Imperiul Leilor le-a cerut 100.000 de euro pentru 10% din afacerea sa, dar jocul s-a schimbat pe parcurs! Cristina Bâtlan i-a oferit Andreei 200.000 de euro pentru 40% din afacerea sa, iar proprietara Lapterra a acceptat oferta.

„M-am decis! Am ales să lucrez cu Cristina pentru 200.000 de euro, 40 % pentru că știe ce înseamnă să conducă o fabrică. Mi-ar face mare plăcere să învăț de la ea”, a spus tânăra.

Cine este Andreea Druță

Andreea Druță a visat încă de la vârsta de 6 ani să își deschidă propriul său business și chiar dacă pe atunci nu avea noțiunea de antreprenor, vocația a fost acolo dintotdeauna. Tată, preot fiind, și-a dorit mereu să își vadă fiica avocat, medic sau polițist, dar tânăra și-a urmat marele vis chiar dacă nu are antreprenori în familie.

La 16 ani, s-a angajat că ospătar la evenimente pentru că nu îi ajungeau banii mamei de administrator și pentru că nu își mai dorea să îi ceară bani de buzunar. Un an mai târziu a întâlnit un mentor care a ghidat-o în căutarea vocației și a încurajat-o să facă ceea ce îi place.

În urmă unei convenții pe care a făcut-o cu el, Andreea a trebuit să facă un profit de 600 de euro dintr-un business, asta până la Crăciun. Era septembrie 2018, avea 18 ani. S-a așezat la birou și a început să scrie mai multe idei pe hârtie, moment în care și-a amintit de cremșnitul pe care îl făcea mama sa. În momentul respectiv i s-a luminat mintea și a spus că asta va face pentru a se ține de promisiune!

În 2020 a inaugurat primul laborator Lapterra, cu bani împrumutați de la bunica, mama, prieteni, leasing pe aparate, dar și credit pe numele mamei sale. Când a deschis, avea doar 3 produse: cremșnit, tiramisu și biscuiți pufoși. Ține minte că se uita la micul laborator în care investise și ultimul leu din buzunar și se gândea cum o să reușească să dea ea toți banii înapoi, dar nu s-a descurajat, relatează protv.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.