Suceveanul Adrian Bidu, comisar general adjunct, cu rang de subsecretar de stat, a anunțat că în data de 19 mai 2020, Garda Națională de Mediu a definitivat procedura confiscării bunurilor și mijloacelor cu care se produc contravenții și infractiuni de mediu.

„Aviz celor care abandonează deșeuri și celor care deversează, în mod ilegal, reziduuri în ape și în canalizări, celor ce braconează și, în general, tuturor cetățenilor care încalcă prevederile legislației de mediu! De acum, toți aceștia riscă foarte mult! În afară de aplicarea unor amenzi usturătoare, sau după caz, înaintarea unor sesizări penale, comisarii GNM pot confisca toate mijloacele cu care se produc aceste infracțiuni sau contravenții. Ne referim, aici, la autoturisme, remorci, autoutilitare, autospeciale, bărci, motoare, unelte de pescuit etc”, a transmis Adrian Bidu.

Acesta a precizat că potrivit noii proceduri, sunt supuse confiscării următoarele categorii de bunuri: bunurile destinate săvârşirii contravenţiei; bunurile folosite la săvârşirea contravenţiei; bunurile rezultate din săvârşirea contravenţiei.

„În cazul mijloacelor de transport indisponibilizate în vederea confiscării care aparţin unei alte persoane decât contravenientul, comisarul anunţă, în termen de maximum 24 de ore, organele de poliţie pentru a fi lăsate spre păstrare acestora, până la identificarea proprietarului mijlocului de transport pentru tragerea la răspundere.HG.1061/2008”, a mai transmis subsecretarul de stat al Gărzii Naționale de Mediu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.