Suceveanul infectat cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie s-a întors în țară pe data de 5 ianuarie, cu mașina personală, și s-a carantinat împreună cu soția sa și cei doi copii ai acestora.

Potrivit DSP Suceava, pe data de 9 ianuarie a început să aibă simptome specifice Covid-19, astfel că s-a deplasat la Spitalul Municipal Rădăuți unde a fost testat rapid și i s-a făcut o radiografie, ulterior fiind direcționat către Spitalul Județean Suceava. 

Bărbatul a fost testat RT-PCR pe data de 13 ianuarie, iar pe data de 14 ianuarie o probă a fost trimisă la Institutul Cantacuzino pentru secvențiere genetică, rezultatul confirmțnd că este vorba despre tulpina de SarsCov 2 din Marea Britanie.

„Având o evoluție lent favorabilă, sub tratament simptomatic și sursă de oxigen, pacientul s-a externat la cerere pe date de 22 ianuarie, iar pe 24 ianuarie pacientul a solicitat ambulanța și s-a reinternat la Spitalul Județean Suceava pentru a se trata de o afecțiune nonCovid”, a precizat medicul Dinu Sădean, directorul DSP Suceava.

DSP Suceava a efectuat în data de 12 ianuarie ancheta epidemiologică și a identificat patru contacți familiali, care au primit decizii de carantină, 14 zile, fiind urmăriți clinic de către medicul de familie. Potrivit DSP, aceștia au avut ușoare simptome care s-au remis sub tratamentul recomandat și au avut o evoluție favorabilă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.