Un tânăr din județul Suceava a câștigat cinci ediții ale concursului „Câștigă România”, unde a uimit prin cultura generală vastă, dar și prin bun simț și modestie.

Ionuț Daniel Nechifor locuiește în comuna Dumbrăveni, a terminat Facultatea de Geografie din Suceava și are un master în Turism. Este profesor de geografie și predă în două localități din județul Botoșani, la clasele V-VIII. Pentru a-i face pe elevii săi să îndrăgească materia pe care o predă, le creează quiz-uri cu 4 variante de răspuns pe o aplicație de telefon.

Tânărul din Dumbrăveni nu a mai participat la concursuri de televiziune, emisiunea prezentată de Virgil Ianțu fiind prima de acest gen la care a ales să își testeze bagajul de cunoștințe generale. Este pasionat de fotbal, iar în timpul liber optează pentru plimbări cu bicicleta sau drumeții. Îi place să citească, iar autorii săi preferați sunt Jules Verne și Karl May.

Ionuț Daniel Nechifor le-a spus celor de la emisiune că participarea la concurs reprezintă cea mai frumoasă experiență pe care a trăit-o în cei 30 de ani de viață. Cu adevărat impresionantă însă a fost mărturisirea de după ediția a șasea a emisiunii, când tânărul s-a blocat la numai două județe și a părăsit concursul în runda întâi, acesta afirmând că ar fi renunțat la banii câștigați, doar ca să aibă șansa de a merge mai departe.

„Ce ne-a impresionat cel mai mult a fost faptul că, după concurs, Ionuț ne-a mărturisit că ar fi renunțat la banii câștigați, doar ca să aibă șansa de a merge mai departe! Evident, nu este posibil! Dar îți mulțumim pentru ceea ce ești, Ionuț! Ai toată simpatia și respectul echipei Câstigă România! Mult noroc în viață!”, au transmis reprezentanții emisiunii.

În urma concursului, tânărul profesor a primit felicitări de la elevii săi, de la vecini, rude, prieteni și chiar de la primarul comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.