Peste 600.000 de suceveni sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a-şi alege viitorii parlamentari.

Cele 560 de secţii de votare din judeţul Suceava au fost deschise, duminică dimineaţa la ora 7:00, fiind aşteptaţi la urne să-şi exprime votul, până la ora 21:00.

Conform  prefectului judeţului, Alexandru Moldovan, toate secţiile de votare au fost preluate, de preşedinţii secţiilor de votare, nefiind înregistrate incidente majore.

În intervalul 6 decembrie 2020, ora 05:00 – 7 decembrie 2020, ora 01:00, alegătorii, inclusiv cei din localitățile carantinate, se vor putea deplasa la secțiile de votare/de la secțiile de votare, fără restricții și fără prezentarea documentelor doveditoare ale motivului deplasării. De la această regulă, fac excepție persoanele izolate sau carantinate, potrivit legii, acestea având posibilitatea să își exercite dreptul de vot prin intermediul urnei speciale.

Alegătorii care, în data de 6 decembrie 2020, ora 21:00, se află în sediul secției de votare, precum și cei care se află Ia rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot, își pot exercita dreptul de vot până cel mult la ora 23:59.

În judeţ urmează să fie aleşi patru senatori și 10 deputați.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.