„Fursecurile fragede cu făină de linte, seminţe de pin şi merişor”, „Pâinea cu telemea şi mărar” şi „Rulada Anuţa”, prezentate de studenții USV, în cadrul competiției naționale „Ecotrophelia” România au fost desemnate cele mai bune produse ale anului 2014.

Studenții Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava au participat, în perioada 26-29 iunie 2014, la cea de-a treia ediţie a competiţiei naţionale ECOTROPHELIA ROMÂNIA, care s-a desfăşurat la Universitatea „Sapienţia” Miercurea Ciuc, fiind organizată sub egida Asociaţiei Specialiştilor din Industria Alimentară din România şi a Asociaţiei Platforma Tehnologică „FOOD FOR LIFE”.

Cel mai bun produs al sucevenilor  a fost „TopIce Icecream”, care a câștigat primul loc în concurs, alături de privilegiul de a reprezenta România la faza internațională a competiției, care va avea loc în perioada 19-20 octombrie 2014, la Paris.

Premiat a fost și produsul „Margareta gluten-free muffins”, acesta câștigând premiul al II-lea al concursului şi premiul  special pentru cel mai bun concept de marketing oferit de compania S.C. Covalact S.A.

Competiţia a avut drept scop încurajarea creativităţii studenţilor în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman, şi prietenoase cu mediul înconjurător şi a fost deschisă tuturor studenţilor înscrişi la programele de studii de licenţă, masterat şi doctorat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.