Sâmbătă, de la primele ore ale dimineții, sucevenii s-au implicat în campania „Let’s do it România”, cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi.

Sute de tineri din şcoli şi licee, dar şi voluntari din cadrul instituţiilor şi ONG-urilor sucevene s-au apucat, de la 08.00 dimineaţa, să curețe mizeriile aruncate pe spaţiile verzi.

Salariaţii Primăriei Suceava au salubrizat zona situată la limita administrativ-teritorială dintre municipiu şi comuna Ipoteşti, pe partea dreaptă a drumului de acces către cartierul Europa. Apoi, ajutați de un utilaj de tip wolă, un încărcător frontal şi două maşini pentru transportul deşeurilor, au desființat o groapă de gunoi ilegală.

Alte zone în care s-a acționat sunt Parcul Şipote, lateralele străzii Sofia Vicoveanca, terenurile din preajma Mănăstirii Zamca, zona Cartodrom din cartierul George Enescu dar şi perimetrul adiacent unităţilor de învăţământ care au dat curs invitaţiei de a se implica în acţiune.

Elevii și profesorii din nouă unităţi şcolare din municipiul Suceava s-au implicat în acțiunea de voluntariat: Şcoala Gimnazială Nr. 7, Şcoala Gimnazială Nr. 9, Şcoala Gimnazială Nr. 11, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” şi Liceul Teoretic „Filadelfia”. De asemenea, în parcul Șipote au acționat voluntarii Fundaţiei GEC Bucovina, dar și suceveni care au venit pentru a arăta că le pasă de orașul lor.

groapa de gunoi ilegala desfiintata de angajatii primariei suceava (1) let do romania- voluntari

desuri

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.