Autoritățile locale sucevene iau măsuri pentru prevenirea infectării cu virusul COVID-19. Anunțul a fost făcut de către primarul Ion Lungu, în conferința săptămânală de presă de miercuri, 4 martie, care a precizat că a solicitat tuturor șefilor instituțiilor publice să facă periodic dezinfecții totale în interiorul acestora.

De altfel, în ceea ce privește corecta informare a populației în cursul zilei de miercuri, 4 martie, sunt tipărite 300 de pliante.

În ceea ce-i privește pe sucevenii autoizolați la domiciliu, primarul Lungu a precizat că în prezent sunt 34 de persoane.

„Noi ținem permanent legătura cu oamenii, prin Poliția Locală, iar prin intermediul unei firme de catering le ducem mâncare și apă. Ieri, 3 martie, au fost duse mâncare și apă unui număr de șase persoane autoizolate la domiciliu, iar astăzi, 4 martie, la patru suceveni”, a precizat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Acesta a subliniat că oamenii sunt contactați zilnic și sunt întrebați dacă au nevoie de medicamente sau de alte bunuri, precum și dacă vor mâncare și apă. În ceea ce privește monitorizarea epidemiologică, medicii de la DSP Suceava, sunt cei care merg zilnic și le verifică starea de sănătate.

În ceea ce privește spațiile pentru carantină, edilul a precizat că a închiriat deja trei apartamente care să aibă această destinație, însă în funcție de evoluția cazurilor spațiile vor fi suplimentate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.