Deghizați în mielușei cuminței, lupii de parlamentari au promis că va fi modificată legea astfel încât ciobanii să poată să aibă câți câini vor

Peste 3.000 de ciobani (fermieri sau crescători de oi mai pe limba europeană) au protestat, marți, în capitală, mai exact în fața Palatului Parlamentului. Oamenii pășunilor și ai munților erau supărați foc pentru că manifestația a durat aproximativ opt ore. Ciobanii au promis că dacă Legea vânătorii nu va fi modificată, așa cum li s-a promis, vor  ,,trage”, o transhumanță cu oile lor chiar la București. Ca să protesteze din nou. În timpul protestului au fost și ceva discuții mai oficiale între reprezentanții ciobanilor și membrii ai Comisiei de Agricultură a Camerei Deputaților. Mascați în mielușei cuminței, lupii de parlamentari au promis că va fi modificată legea astfel încât ciobanii să poată să aibă câți câini vor.
Reprezentanții ciobanilor au mai multe revendicări privind modificările pe care le doresc la Legea vânătorii.

  • ,,…niște ageamii fără meserie… decid taman ei soarta ciobanilor. Dar numărul purecilor carpatini cine îl va preciza?,,

,,Nu vi se pare absurdă ideea ca Bucureștiul să decidă mișcarea oilor și protecția stânelor din Făgăraș, Parâng sau Apuseni?!?  Nu e revoltător faptul că niște ageamii fără meserie, proptiți vremelnic în gardul Parlamentului, decid taman ei soarta ciobanilor din România? Numărul câinilor trebuie fixat prin vot în Camera Deputaților, măi politrucilor fără de minte? Dar numărul purecilor carpatini cine îl va preciza?  Și câtă frunză cade toamna cine stabilește, măi rataților? Ce are sula cu prefectura? Până când veți abuza de răbdarea noastră? O tempora, o mores!”,  susține Mihai Neamțu, fondator și președinte al Partidului Noua Republică.

  • Sucevenii supărați foc! Je suis CIOBAN ! Miorița! ,,Stăpâne, stăpâne, îți cheamă ș-un câne”

,,Miza este mai mare, se dorește lichidarea oieritului, așa pas cu pas. Le ei pajiștile și islazurile, apoi îi faci să nu mai poată vinde lâna, pe urmă le limitează numărul de ovine, pui taxe grase și impozite nesimțite, pasul următor, le limitezi accesul pe piață a brânzeturilor și meilor, le iei câinii de la stână și la sfârșit le lichidezi turmele că au boala oii nebune (de exemplu)”, crede suceveanca Mariana Trifan.

,,Numărul câinilor ciobănești românești (mioritici, carpatini sau de Bucovina) se dorește a fi limitat. Tot ce e românesc: mintea, sufletul, vatra, prispa,visele, tot!”, a concluzionat, supărat, suceveanul Vasile Iftime.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.