Luni, 23 mai, comisiile de examinare alcătuite din lucrători din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, la care s-au adăugat examinatori detașați din cadrul altor servicii similare din țară, au susținut  examinarea la proba practică pentru categoriile și subcategoriile B, C, și D.

Potrivit prefectului Alexandru Moldovan, pentru categoriile B, BE au fost programate 158 de persoane, din care 123 au fost examinate. Dintre acestea, 88 au fost admise, 35 respinse, iar 35 de persoane nu s-au prezentat la examen. Astfel, procentul de promovabilitate fiinde de 71,54%.

Pentru categoriile C, CE au fost programați 20 de suceveni, din care 14 au fost examinați, întrucât șase nu s-au prezentat. Potrivit prefectului, doar un singur candidat a fost declarat respins, restul fiind admiși, obținând astfel permisul de conducere. Procentul de promovabilitate pentru aceste categorii este de 92,85%.

În ceea ce privește categoriile D, DE, procentul de promovabilitate este de 100%. Pentru aceste categorii au fost programate patru persoane, însă doar una, care a și promovat, a fost prezentă.

„Văzând rezultatele activității de examinare desfășurate în ziua precedentă, am rămas neplăcut surprins de numărul mare al candidaților programați și neprezentați, 44, situația fiind cu atât mai neplăcută dacă ne raportăm la cei 67 candidați absenți pe parcursul întregii săptămâni care a trecut.

Fac din nou apel atât la candidați, cât și la reprezentanții școlilor de șoferi, să manifeste responsabilitate și totală disponibilitate, astfel încât să fie posibilă examinarea în următoarea perioadă a unui număr cât mai mare de persoane. Detașarea unui număr atât de mare de examinatori care să vină în sprijinul celor de la serviciul comunitar de permise din Suceava este o măsură excepțională adoptată de conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Dar, fiind o măsură cu caracter excepțional, nu știm dacă, sau când se va repeta. Prin urmare, suntem în fața unei oportunități și solicit tuturor factorilor implicați să nu o irosească”, a declarat prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan.

În cursul zilei de marți, 24 mai, urmare a analizei susținute împreună cu conducerea S.P.C.R.P.C.Î.V. Suceava, prefectul Alexandru Moldovan a dispus o serie de măsuri menite a îmbunătăți situația existentă din punct de vedere al asigurării resursei umane, respectiv: 

  • Trei agenți de poliție, care în prezent desfășoară activități pe linie de înmatriculări, vor urma procedurile în vederea reînoirii atestatului de examinator, astfel încât să poată desfășura, la nevoie, activități în cadrul comisiilor de examinare la proba practică;
  • Demararea procedurii de ocupare a unei funcții vacante de ofițer în cadrul structurii Compartimentului Înmatriculare Evidență Vehicule Rutiere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.