Deși situația datoriilor către Bioenergy și Thermonet s-a mai stabilizat în ultimul timp, cu ajutorul creditului de cinci milioane de lei pentru subvenții pe care primăria municipiului Suceava la contractat, sucevenii încă nu sunt campioni la plata datoriilor.

Situația a fost făcută publică la ședința informală dintre edil, reprezentanți ai Thermonet și președinții asociațiilor de proprietari ce a avut loc marți dimineața.

„Referitor la situația plăților, înțeleg că la ora actuală este un sold de 4.163.320 de lei, dar este soldul facturii pe ianuarie, care nu este încă scadentă, cel puțin nu în totalitate pentru că factura pe ianuarie a fost 3.764.727 de lei. Înțeleg, din cele spuse de cei de la Thermonet că, de când s-a stabilizat situația, sumele sunt încasate în proporție de 70%. Este binișor, se poate și mai bine. Noi ne facem datoria, săptămâna trecută am dat cinci miliarde la Thermonet, cinci miliarde la Bioenergy, trebuie să mergem înainte cu plata subvenției, dar populația trebuie să achite, ceea ce consumă, la zi. Din punctul meu de vedere, trebuie să încercăm să ne ținem aproape de un procent cât mai ridicat de achitare”, informează primarul.

Evident, așa cum ne-am învățat deja, sucevenilor le place să aștepte până în ultima clipă pentru a-și achita datoriile, drept pentru care edilul face un apel pentru plata la timp a facturilor scadente. Chiar dacă mai mult de jumătate dintre apartamentele sucevene nu mai sunt racordate la sistemul central de termoficare, datoriile adunate de cealaltă jumătate încă nu au fost acoperite, la mai bine de o lună de când primăria a achitat cele cinci milioane de lei restante de la plata subvențiilor. Datoriile sunt încă destul de mari și este incert dacă se vor achita în acest trimestru.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.