Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Centrul Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava, Primăria Municipiului Suceava, Asociația „Produs în Bucovina”, organizează Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina”.
Târgul, ajuns la ediția a XI-a, va funcționa în perioada 11-15 septembrie 2019.

Pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, publicul este așteptat în fiece zi din această perioadă, să viziteze și achiziționeze produse alimentare, și nu numai, puse la dispoziție de Asociația „Produs în Bucovina”, să participe la degustări de toate felurile. Zilnic, între orele 8-20, va putea fi vizitat Târgul Meșterilor Populari cu produse diverse de artă populară autentică.

Aproape toate persoanele prezente la târgurile de acest gen au apreciat savoarea deosebită a produselor bucovinene, având parte de un aperitiv la bucatele pe care le pot degusta începând cu această toamnă sub cupola sloganului „Gustă din Bucovina”. Vor fi organizate, de către producători, sesiuni de degustare de produse bucovinene autentice. Un concept unitar – instituții publice și mediu privat, din care va ieși învingător fiecare turist care ne va călca pragul, fiecare trecător prin inima orașului”, transmit organizatorii târgului.

Cumpărătorii vor putea opta pentru produse alimentare tradiţionale, siropuri, brânzeturi, vinuri de colecţie, produse din carne, produse din carne de vită, produse din carne de porc, produse din carne de oaie, produse din carne de pasăre, produse care utilizează carne și grăsime de la mai multe specii, produse fabricate din organe și diverse produse secundare comestibile prin intermediul firmelor consacrate și a producătorilor de nișă.

De asemenea, nenumărate dulciuri provenite direct de la gospodine și de la mașinăriile lor de făcut minuni, produse apicole și de panificaţie, gemuri, fructe, vinuri obținute şi brânzeturi alese, oale de lut sau ustensile de casă făcute manual, acestea sunt atracţiile cu care vizitatorii sunt îmbiați și provocați. Târgul doreşte să readucă în inima orașului atmosfera vechilor bresle, vizitatorii găsind aici produse şi obiecte specifice din aproape toate zonele istorice ale ţării Moldovei”, au mai transmis organizatorii.

În zilele de 14 și 15 septembrie, în intervalul orar 13.00 – 20.00, vor avea loc, pe scena din fața Casei de Cultură, spectacole folclorice, după cum urmează:

SÂMBĂTĂ, 14 septembrie 2019

Ora 13,00 – Fanfara ,,Izvorașul” Liteni
Grupul Folcloric ,,IZVORAȘUL” LITENI
Formația de Dansuri Ucrainene ”KOZACIOK” Bălcăuți
Grupul Vocal MOLDAVA, Fălticeni
Grupul Folcloric ,,CETINA” Vama
Grupul vocal-instrumental ,,PIATRA ȘOIMULUI” Câmpulung Moldovenesc
Formația de Dansuri ,,PLAIURILE POJORÂTEI”, Pojorâta
Grupul vocal-instrumental ,,DOR BUCOVINEAN” Siret
Grupul Folcloric ”BALADA HUMORULUI”, Gura Humorului
Grupul Folcloric ,,STRĂJĂNCUȚA”, Straja
Grupul Folcloric ”STEJĂRELUL” Cajvana

DUMINICĂ, 15 SEPTEMBRIE 2019

Ora 13,00 – Fanfara din Preutești
Grupul Folcloric ,,SĂLCEANCA”, Salcea
Grupul Folcloric ,,DOR”, Moara
Grupul Folcloric ,,ARCANUL BĂTRÂNESC”, Frătăuții Noi
Grupul Folcloric ,,TRANDAFIRUL”, Calafindești
Ansamblul Folcloric ,,DOR BUCOVINEAN”, Botoșana
Ansamblul Folcloric ,,MĂNĂSTIRENII”, Mănăstirea Humorului
Ansamblul Folcloric ,,FLORI DE BUCOVINA”, Sadova
Grupul Folcloric ,,OBCINA STÂNIȘOAREI”, Mălini
Ansamblul Polonez ,,SOLONCEANKA”, Solonețul Nou
ANSAMBLUL ARTISTIC ,,CIPRIAN PORUMBESCU” SUCEAVA

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.