Pentru sucevenii care vor să se bronzeze și să înoate în Marea Roșie, în noiembrie, tour operatorul Kusadasi prelungește perioada de plecare. Astfel că, dacă inițial, ultima plecare era pe 20 octombrie, acum turiștii pot să vină la agențiile partenere din Suceava pentru a-și achiziționa o vacanță, ultima plecare fiind pe 24 noiembrie. Mai concret, Kusadasi a prelungit perioada sejururilor cu încă o lună.

Trebuie precizat că, după ce copiii au luat vacanță, avionul celor de Air Bucharest a fost mereu plin de turiști care au ales să-și petreacă vacanța în Hurgada, Egipt. În luna iulie, de asemenea, aeronava este plină, singurele locuri disponibile fiind între 1 și 15 august, deoarece după jumătatea acestei luni cererea este din nou în creștere.

Principalul motiv pentru faptul că această destinație a fost cerută de turiștii din Nord-Estul țării este tariful care variază între 900 și 1100 de euro pentru un cuplu, în funcție de hotel.

Printre principalele atracții din Egipt se numără capitala Cairo, piramidele din Giza, care sunt, cu siguranță, cele mai importante atracții turistice din Egipt. Necropola uriașă se află în apropierea orașului Cairo și a fost construită, de-a lungul a trei generații, de Khufu, Khafre si Menkaure. Cea mai mare piramidă din Egipt se află aici și este cea a lui Khufu, care se înalță la 139 m.

De asemenea, printre atracții se află și  Sfinxul,  Muzeul Egiptean din Cairo și Templul Karnak, care este o altă bucățică de istorie pe care o putețidescoperi în Egipt, în apropiere de Luxor. Deși situl religios se află de multă vreme în ruină, este cel mai mare și mai impresionant din regiune. Aici se află Templul lui Karnak, care este alcătuit din 3 temple mai mici. Alături de acesta, o altă structură impresionantă și bine-cunoscută este Sala Hypostyle, ce se întinde pe 5 000 mp și include 134 de coloane masive.

De asemenea, merită vizitate și Valea Regilor, care se află în apropiere de Luxor și este locul în care timp de 500 ani au fost înmormântați regii egipteni. Aceasta include 63 de morminte, de diferite mărimi, de la cele mai mici și mai simple, până la ansambluri complexe, ce includ peste 120 de încăperi. Din păcate, în antichitate, toate aceste morminte au fost jefuite, în afară de celebrul mormânt al lui Tutankhamon.

De altfel, un alt obiectiv turistic impresionant este Reciful din Marea Roșie, care pentru cei mai aventuroși turiști și pentru cei care iubesc sporturile de apă, este un motiv întemeiat pentru o vacanță în stațiunile din Egipt. Unul dintre cele mai frumoase locuri din lume pentru scufundări, reciful egiptean este locul în care pot fi admirate o mulțime de specii de pești și plante subacvatice.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.