Sucevenii care vor să se testeze pentru coronavirus o pot face și la punctul de lucru al Ok Medical România amplasat în parcarea Iulius Mall Suceava, sau pot solicita ca angajații acestei companii să vină să preleveze probe la domiciliu.

Trebuie precizat că în acest centru se pot face teste RT-PCR PLUS pentru depistarea diferențiată a virusului COVID-19 și Influenza A/B (Virusul Gripal A/B) la prețul de 440 Lei, sau test RT-PCR pentru COVID-19 (boală provocată de noul Coronavirus) la prețul de 390 Lei.

„Îți reamintim că pentru confortul tău poți face o testare la domiciliu atât pentru TEST RT-PCR pentru depistarea COVID-19, Test RT-PCR PLUS pentru depistarea diferențiată a virusului COVID-19 și Influenza A/B (Virusul Gripal A/B), cât și pentru ANTICORPI IgG și IgM CANTITATIV”, informează reprezentanții Centrului Ok Medical Suceava.

Potrivit paginii web a centrului, la primul punct „un coleg iti face fișa de înregistrare și consimțământul informat pentru recoltare. Pe tot acest proces vei fi instruit să urmezi pași simpli pentru a reduce la 0 (zero) contactul direct între tine și personalul Centrului de testare: vei primi un pix cadou cu care vei semna consimțământul, vei primi o mască, vei tasta pinul; pe un POS cu folie de unică folosință”.

La punctul doi, un cadru medical echipat conform protocolului Covid-19 îți va preleva probe biologice de tip exsudat faringian și exsudat nazal din ambele nări; exsudatul nazal se face pentru depistarea pacienților asimptomatici dar purtători ai virusului SARS-Cov-2. (Virusul SARS-Cov-2 este un virus aerogen și el se cantoneaza la nivelul nasului, urmând să se multiplice în timpul 2 la nivel faringian). Astfel se poate garanta cea mai mare sensibilitate a depistării, indiferent dacă pacientul este la începutul sau la sfârșitul bolii.

„În maximum 48 de ore vei primi un rezultat oficial de laborator, parafat de un medic. Dacă alegi testul RT-PCR PLUS vei primi rezultatul în maximum 48 de ore.  În cazuri rare, rezultatul inițial poate fi «neconcludent». Rezultatul unui test RT-PCR apare sub formă de grafic care trebuie interpretat. Rezultatele neconcludente/artefactate se vor re-testa pe alte aparate RT-PCR cu alte chituri de detecție, ceea ce poate prelungi livrarea unui rezultat cert cu până la 24 de ore. Pentru mai multe informații ne puteți contacta la email: ok@okmedical.ro”, au precizat reprezentanții Ok Medical.

Centrele de testare RT-PCR si Analize serologice nu sunt laboratoare, de aceea nu pot fi pe lista laboratoarelor autorizate de Ministerul Sănătății pentru procesarea probelor SARS-Cov-2.

Laboratoarele cu care lucrează Ok Medical sunt laboratoare autorizate. Toate buletinele de analize provin din laboratoare autorizate de către DSP și sunt valabile la orice graniță.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.