Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a semnat luni, 3 februarie, contractul pentru  proiectul  „APLICAT” pe Programul Operaţional Capacitate Administrativă, în valoare de 3.305.127 lei, inclusiv TVA, cu câştigătorii  licitaţiei pentru cele două loturi.

Astfel, pentru furnizare echipamente,soft şi servicii pentru implementare portal cetăţeni a semnat cu firma SC „Sobis Solutions” SRL din Sibiu. Contractul este în valoare de 1.174.946,5 lei inclusiv TVA, iar durata de realizare de 17 luni.

„Proiectul prevede posibilitatea eliberării de documente electronice în mai multe domenii de activitate, după cum urmează: înștiințarea începerii lucrărilor de construire/desfiinţare, înștiințarea terminării lucrărilor de construire/desfiinţare, obtinere certificat atestare stradală, certificate de atestare fiscal, autorizație transport greu, eliberare abonament parcare, obținere certificat urbanism, dar și program online evidența populaţiei”, a explicat primarul Ion Lungu.

Acesta a adăugat că  s-a finalizat şi licitaţia pentru Activitatea de scanare şi arhivare digitală a arhivei Primăriei, câştigătoare fiind firma SC „SRGM Garanţii mobiliare” SRL Argeș, pentru suma de 963.900 lei inclusiv TVA.

Trebuie precizat că durata realizare a proiectului este de 16 luni.

„Este un pas important în ceea ce priveşte digitalizarea activităţii municipalităţii”, a conchis Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.