Viceprimarul sucevean Lucian Harșovschi a anunțat că de luni, 26 noiembrie, a intrat în vigoare noul contract pentru colectarea deșeurilor municipale.

„Sunt multe schimbări referitoare la deșeuri care vor apărea în Suceava începând de astăzi iar printre cele mai importante se numără obligativitatea colectării selective a acestora.
Începând de astăzi toți sucevenii, printr-o campanie de informare de anvergură, vor fi îndrumați cum să facă colectarea selectivă.
În toate scările de bloc, cu acceptul asociațiilor de proprietari, vor fi lipite autocolante A3 cu toate informațiile necesare”, a declarat viceprimarul sucevean.

Acesta a menționat și faptul că alte 35000 de plicuri vor ajunge la suceveni prin intermediul cutiilor poștale, plicuri care conțin o scrisoare și un ghid privind colectarea selectivă.

„Va fi o perioadă în care fiecare dintre noi trebuie să conștientizăm importanța colectării selective. După finalizarea campaniei, sperăm să obținem rezultate în număr cât mai mare și măsuri coercitive cât mai puține. Mașinile de gunoi sunt deja inscripționate special și vă asigur că vor ridica separat deșeurile reciclabile, după perioada de tranziție”, a transmis Lucian Harșovschi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.