Nelu Popescu, mecanicul Mocăniței „Huțulca” din Moldovița s-a stins din viață în noaptea de luni, 18 octombrie, spre marți, 19 octombrie. Nelu Popescu era sufletul Mocăniței și era îndrăgit atât de turiștii veniți în Bucovina, cât și de localnicii din zona de munte.
Despre cel care a fost Nelu Popescu, tezaurul uman viu Casian Balabasciuc a spus că Mocănița „Huțulca” a prins viață prin însăși viața îndrăgitului și regretatului mecanic Nelu Popescu.
„Un glas vuind a jale
Se-abate peste sat:
A dat „Huțulca”-n cale
Un ultim fluierat!
S-a stins pe cer deodată
Un licărit de stea:
”Huțulca” e lăsată
De cel ce o-ngrijea.
Năprasnică veste a căzut peste comunitatea celor care au admirat și s-au bucurat de trenulețul din Moldovița: cel care i-a dat viață cu însăși viața lui, mecanicul Nelu Popescu, a pornit pe neașteptate în ultima sa cursă, către tihna veșniciei. De necrezut cum, atât de brusc, a plecat dintre noi omul jovial, mereu zâmbitor, vesel și glumeț pe care l-au cunoscut zecile de mii de turiști veniți în Bucovina să se bucure de frumusețea locurilor și de seninul din privirile oamenilor. Cu Nelu Popescu dispare o bună parte din farmecul și povestea mocăniței lăsând un mare gol în atmosfera locului. Rămân amintirile, trăirile mărturisite sau nemărturisite, întâmplările și legendele ca niște traverse înșiruite pe calea de fier a trecutului. Drum bun, om ales și cale liberă către Împărăția Celui care ne rânduiește călătoria prin viață! Odihnă veșnică”, a transmis tezaurul uman viu Casian Balabasciuc după moartea mecanicului Nelu Popescu.

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.