Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu anunță că Parcul Industrial Siret prinde viață cu sprijinul Consiliului Județean Suceava și al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

„În aprilie 2019 am depus în parteneriat cu CJ Suceava și Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava un proiect pentru înființarea unui parc știintific și tehnologic în cadrul parcului industrial Siret. Acest proiect a fost aprobat spre finanțare. La nivel de țară sunt doar două astfel de proiecte: Siret și Oradea. Implementarea proiectului se va derula în perioada 2020 – 2023 iar valoarea este de 4 milioane de euro”, a arătat Adrian Popoiu.

Această infrastructură va fi utilizată de Universitatea Suceava pentru activități didactice și practice dar și pentru cercetare precum și de firme interesate să califice forța de muncă în domeniile abordate în cadrul parcului precum și firme interesate de cercetare și inovare.

„Și-au manifestat intenția de a colabora cu acest parc știintific AHK Rumaenien ( Camera de Comerț Romano-Germană), Universitatea ”Yurii Fedcovici” Cernăuți / Ucraina și Platforma pentru inovare deschisă și colaborare ECLIPSE. De asemenea suntem în discuții cu câteva firme importante din domeniul Industry 4.0.Una dintre acestea este Bosch Rexroth cu care suntem în discuții în vederea dezvoltării la Siret a unui centru de instruire a forței de muncă în zona Industry 4.0”, a mai spus Popoiu.

În cadrul acestui proiect va fi construită și dotata o clădire în care va funcționa un centru de inovare și instruire Industry 4.0, un IT Open source Hub și un Fablab. Domeniile abordate vor fi Industry 4.0 și Smart Destination (Smart city + Smart tourism).


Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.