Potrivit documentelor înaintate de Consiliul Județean Suceava, în ședința extraordinară de astăzi, a existat un singur proiect de hotărâre privind aprobarea repartizării pe unitățile-administrativ teritoriale din județul Suceava a sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2016 și estimările pentru anii 2017-2019. Același punct prevede repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2016 și estimările pentru anii 2017-2019.

Astfel, anul a început bine pentru unii primari, însă pentru alții se arată a fi destul de slab finanțat.
În aceleași documente trimise de Consiliul Județean Suceava sunt menționate mai multe primării din județ, care vor primi, nici mai mult, nici mai puțin, de 0. Evident, cu mențiunea că s-a ținut cont de solicitările fiecărei primării în parte.
Printre cei care au 0 în dreptul numelui pe listă, se află și primarul comunei Botoșana, Ioan Ghiață.
„Vom încerca să ne mai axăm pe fonduri europene și tot o să fac ceva pentru oamenii din comună. De rușine nu o să mă fac. Nu pot să contest în niciun fel aceste lucruri. Vorbesc ca „prostu-n pustiu”. Problema se pune și la consilierii județeni, că n-au reacționat în niciun fel. Ne-am obișnuit cu situația asta. A venit o înștiințare prin care ni s-a cerut să spunem dacă avem plăți restante, iar noi am spus adevărul, că nu. Astfel, ei au considerat că nu mai avem nevoie de bani”, a declarat pentru SuceavaLive, primarul comunei Botoșana.
La rândul său, primarul comunei Cârlibaba, ne-a declarat că nu îl miră această veste și că s-a obișnuit să aibă „regim special”.
„Se poate. Mă așteptam. La ce se întâmplă la ora actuală este normalitate. Dumneavoastră nu credeți că totul este politic? Am solicitat bani. Am arierate de aproape două miliarde. Ei însă nu au ținut cont de ceea ce am cerut. E politic, că doar administrativ nu poate fi”, ne-a spus primarul comunei Cârlibaba, Gabriel Danciuc.
La fel de nemulțumit este și primarul comunei Mitocu Dragomirnei, Dănuț Solcan.
„N-am primit în patru ani nimic. Ultima oară am primit 24 de milioane de lei vechi, în condițiile în care noi plătim lunar, 50 de milioane de lei vechi, doar iluminatul public. Eu vă spun un singur lucru: dacă eu am luptat un an de zile și n-am făcut nicio datorie, ei consideră asta un defect. Toți spun că Primăria Mitocu Dragomirnei n-a cerut bani. Dacă ei ar fi oameni corecți, și ar împărți uniform, ne-ar da și nouă câteva sute de milioane, că avem ce face cu ele. Totul este politic. Probabil voi mai candida, dar sper că cine va veni să fie mai apropiat cu sufletul de primarul comunei Mitocu Dragomirnei”, a declarat pentru SuceavaLive, edilul comunei.
Dintre municipii, cel mai bine se situează Primăria Fălticeni. Cu toate acestea, edilul de aici este la fel de nemulțumit ca un primar care a primit 0 lei. Spunem asta, pentru că am avut onoarea de a ne răspunde primarul municipiul Fălticeni la telefon, ocazie cu care l-am întrebat și ce părere are despre faptul faptul că a primit aproape dublu cât municipiul Suceava.
„Dacă 317.021, înseamnă trei miliarde de lei vechi, este „enorm de puțin”. Noi am fost harnici, ne-am făcut treaba și avem foarte multe proiecte pe care trebuie să le demarăm”, ne-a declarat edilul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.