Luni, 9 septembrie, clopoțelul va suna și  pentru elevii din județul Suceava, iar acest început de an școlar vine cu vești extraordinare pentru elevii și dascălii din comuna Poiana Stampei.

Concret, aici vor începe lucrările la cel mai recent proiect al primarului Viluț Mezdrea destinat unei importante ramuri a zilelor noastre: Educația.

Pentru proiectul „Reabilitare și modernizare a infrastructurii educaționale în comuna Poiana Stampei”, în valoare de 1 milion de euro, edilul a semnat deja contractul de execuție a lucrărilor,  acestea urmând să înceapă în viitorul foarte apropiat.

„Obiectivul acestui proiect cu finanțare europeană se bazează pe îmbunătăţirea infrastructurii de educaţie la nivelul comunei Poiana Stampei şi implicit a procesului educaţional, prin crearea, extinderea, reabilitarea şi modernizarea de noi spaţii necesare derulării activităţii educaţionale în cadrul Şcolii Gimnaziale Poiana Stampei. Le urez tuturor copiilor din comuna noastră mult succes în noul an școlar și cât mai multe note de 10. În tot acest timp se va lucra intens la școala lor, iar la final sperăm ca și nota noastră finală să fie 10”, a transmis primarul comunei Poiana Stampei.

Datorită acestui amplu proiect, în cadrul Şcolii Gimnaziale Poiana Stampei va exista și un spațiu special amenajat care va permite servirea unei mese calde de către elevi, o bibliotecă modernă, o sală de lectură, precum și laboratoare dotate la cele mai înalte standarde.

De asemenea, un alt element de noutate îl reprezintă atelierul de meșteșuguri pe care școala îl va avea, acesta oferind prilejul școlarilor să își descopere abilitățile în acest domeniu.

Proiectul este  finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 10. „îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale”, prioritatea de investiţii 10.1 „investiţiile în educaţie, şi formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competenţe şi învăţare pe tot parcursul vieţii prin dezvoltarea infrastructurilor de educaţie şi formare”.
Edilul comunei și-a exprimat recunoștința și  pentru echipa de proiect și anume pentru proiectantul de la S.C. Arhi Build Expert SRL Bistrița, precum și pentru consultantul Doina Iacoban, de la S.C.  Regional Consulting, dar și pentru întreaga sa echipă de la Primăria Poiana Stampei.

Profesionalismul, un mod de a fi pentru primarul devenit model pentru întreg județul

Educația a primit întotdeauna atenția meritată în comuna suceveană Poiana Stampei, iar dovadă stau proiectele Primăriei și susținerea financiară.

În luna iulie a acestui an aici a fost inaugurată o grădiniță cu program prelungit, realizată tot din bani europeni, în valoare de 500.000 de euro.

Clădirea grădiniţei este structurată pe 2 niveluri, tip P+1E, are săli de grupă în care învaţă copiii din comună, o sală de mese, bucătărie cu spaţii anexe, o sală multifuncţională, vestiare fete/băieţi, grupuri sanitare și spații de joacă pentru desfășurarea activităţii educaţionale în cele mai bune condiții.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.