„Bun o fost și rău era, rău-i amu’, da-i bun așa”. Este o zicală pe care eu am auzit-o de la un cunoscut interpret de muzică populară, pe care îl admir, și care, mi-a rămas în minte, convinsă fiind de faptul că, într-o zi, o voi folosi.

Raluca BerceaIată că a și sosit ziua: Gheorghe Flutur a fost reales președinte al Consiliului Județean Suceava. Chiar a doua zi, auzeam peste tot voci care spuneau „să vezi cum îi zboară pe cei din deconcentrate, să vezi tu câți rămân din câți sunt acum”. Am refuzat să cred, până la proba contrarie, pentru că, și Flutur are dreptul la prezumția de nevinovăție.

Încet, încet, însă lucrurile au început să prindă contur, iar Flutur a început să își intre în rol: din toate punctele de vedere. A avut mai multe întâlniri pentru a debloca mari proiecte, a început să se vorbească din nou, destul de mult despre Bucovina, și firește, unii directori, și-au dat seama că, ei își doresc mai mult să dea cu mopul, decât să fie directori.

Tradus, asta înseamnă că, Gheorghe Flutur și-a făcut treaba: s-a întâlnit cu ei, le-a spus că îi apreciază, însă, există o singură problemă: culoarea politică care este prea stridentă pentru ochelarii săi. Așadar, cel mai bine ar fi, ca ei să scrie pe o foaie albă de hârtie că nu își mai doresc să fie directori, ci își doresc să „coboare” câteva locuri în ierarhie. Asta, dacă nu își doresc să îl aibă ca dușman pe Gheorghe Flutur, firește. Astfel, s-au născut: șefi de servicii, referenți culturali, femei de serviciu, și multe alte denumiri.

În afară de asta, încă un lucru este cert: Gheorghe Flutur s-a înconjurat și de oameni care îl divinizează, îl încurajează și îl asigură că: el este cel mai frumos, ideile sale sunt cele mai geniale, cravata sa se potrivește de minune cu costumul pe care îl poartă. Într-un cuvânt: căței, și nici măcar „ciobănești de Bucovina”. Căței care nu își încap în piele, care stau pe scaunele din Consiliul Județean și spun, cu un zâmbet pdl-ist inconfundabil că, „de la Inspectoratul Școlar n-au apucat să dea pe nimeni afară, pentru că au fost prinși cu alte treburi săptămâna asta”. Nu vă imaginați că n-am încercat să îi explicăm lui Grivei, că acolo n-are cum să dea Flutur afară pe nimeni, însă, ne-a râs în față, spunând că „nu știm nimic”.

Cu alte cuvinte, acesta este Gheorghe Flutur și aceștia sunt oamenii de care se înconjoară: toți, după chipul și asemănarea lui.

La capitolul demisii, trebuie doar să înțelegeți că acesta este doar începutul, și ca să parafrazez pe cineva: „ Flutur s-a întors mai rău, mai răzbunător”.

Comentarii Facebook

2 Responses

 1. Raznatovici

  Era de asteptat ca ciumetii pilosi ai sistemului sa se simta frustrati. Efectiv CJ-ul in perioada lui Nichifor Lipan…era iontr-o permanenta…letargie, drept ptr care s-au vazut si realizarile judetului in 4 ani..De ce…ptr ca nimeni nu si-a facut treaba. daca vorbiti de epurare politixca sa stiti ca…PDSR-ul a infiintat-o si cred ca nu ati uitat caci atunci cand a venit Bancescu… prefect, a oncediat si… femeia de serviciu (… mai avea aproape un an pana la pensie)… Competenta si angajament, asta trebuie in functia publica, nu pile , nepotism si…culoare politica.mai mult…nr de directori si directorasi…inflorea.. dupa fiecare ploaie… electorala…! Asa ca… la munca dragilor si nu va mai plangeti!!

  Răspunde
  • Cristi

   Hmmm! Flutur, PDL, PDL si din nou PDL! Doar gargara si asta facuta fara apa de gura!

   Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.