Un agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Panaci l-a prins în flagrant ieri, 22 octombrie, pe un bărbat de 45 ani, în timp ce părăsea locuința unui bătrân de 77 ani.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că după ce victima și soția sa au plecat de acasă, inculpatul cunoscut cu antecedente penale pe linia furturilor din locuință, a forțat cu un levier ușa de la intrare în locuință, a pătruns în interior și a început să caute sume de bani, moment în care partea vătămată a revenit la domiciliu.

Suspectul a părăsit locul faptei în fugă, sub privirile celor doi soți, care au alertat câteva persoane și un agent de poliție ce se afla în zonă, în executarea sarcinilor de serviciu și care l-a somat, prins, încătușat și condus la sediul Postului de poliţie Panaci.

Cu ocazia controlului corporal efectuat, asupra bărbatului a fost găsit un binoclu și un aparat cu ultrasunete destinat intimidării câinilor, bunuri cu care acesta a fost depistat de polițiști și în luna iulie 2013, pe raza comunei Dorna Candrenilor.

Întrucât bărbatul este bănuit de comiterea mai multor furturi din locuință, atât pe raza municipiului Vatra Dornei, cât și pe raza comunelor arondate, cercetările vor fi extinse în vederea stabilirii întregii activității infracționale.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracțiunii de tentativă de furt calificat şi reținerea pe o perioadă de 24 de ore a suspectului, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, cu propunere de arestare preventivă și solicitarea autorizației de percheziție domiciliară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.