Există obiective turistice din acest județ care aproape se confundă cu numele de Bucovina și pe care nimeni nu vrea să le rateze când ajunge pe aceste meleaguri.

Mocănița „HUȚULCA” din comuna Moldovița este un astfel de obiectiv turistic, iar cei care și-au dat mâna pentru a face dintr-un tren vechi un pol al turismului nu și-ar permite să renunțe la asta, oricât de neașteptate și neobișnuite ar fi vremurile.

Astfel, această echipă s-a adaptat și conformat la noile reguli ce trebuie respectate, imediat ce acestea au fost anunțate, conștientă de faptul  că promovarea Bucovinei chiar poate începe de la capătul liniei Mocăniței de la Moldovița.

„În această perioadă putem opera doar pe bază de rezervări prin următoarele medii de comunicare: direct prin Messenger pe pagina noastră de facebook; prin google Gara Mocănița Huțulca, Moldovița; prin mail rezervari.moldovita@cfi.ro; prin whatsapp la numărul de telefon 0755085618; prin telefon la numărul 0755085618. Accesul în gară și în tren este permis doar cu măști de protecție”, precizează reprezentanții Mocăniței.

Și pentru că fiecare plimbare cu Mocănița se încheie cu momentul cel mai așteptat în care producătorii locali se întrec în bucate tradiționale și aici lucrurile au fost  îmbunătățite și adaptate la noile reguli.

Într-un cadru pitoresc, lângă pădure, turiștii vor putea gusta dintr-o Bucovină neatinsă de haosul urban.

„În acest cadru, distanțarea socială este o plăcere pentru că pe măsură ce oaspeții noștri mai fac un pas spre pădure, aerul este și mai curat, iar natura și mai liniștitoare. Bucatele noastre tradiționale și-au păstrat gustul de odinioară, iar noi suntem pregătiți să îi primim pe cei care vor alege Bucovina în perioada următoare”, au transmis Ionuț și Olga Hauca, cei care se ocupă de partea gastronomică a proiectului Mocănița.

Timp de trei zile, începând cu sâmbătă, 6 iunie, în duminica Rusaliilor și până luni, 8 iunie, de sărbătoarea „Sfintei Treimi”, circulația va fi reluată pe traseul de 12 km, cu plecare din Gara Moldovița.

În toate cele trei zile Mocănița va circula după un program ce cuprinde patru curse zilnice între Gara Moldovița și localitatea Argel, cu plecare la orele 10.00, 12.00, 14.00 și 16.00.

Cursa durează două ore și jumătate, iar biletele dus-intors costă 20 de lei pentu copii și 35 de lei pentru adulți, potrivit tarifelor afișate de compania SC Calea Ferată Îngustă SRL care administrează mocănița. 

Reluarea activității de transport pe calea ferată a fost posibilă prin măsurile de relaxare luate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență – Hotărârea nr. 26 din 28 mai 2020, adoptată de Guvern, în contextul scăderii numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei în România, în februarie 2020. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.