ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, internat la “Matei Balș” și aflat în stare critică la Terapie Intensivă, a primit trei doze de plasmă convalescentă, un tratament ce se administrează în România de săptămâna trecută, a transmis libertatea.ro.

Starea sa de sănătate se înrăutățea și deteriorarea putea deveni ireversibilă, a explicat o sursă libertatea.ro pentru Libertatea.     

Potrivit libertatea.ro, tratamentul cu plasmă convalescentă este practicat în multe state ale lumii și ale Europei, ca o posibilă variantă de recuperare a pacienților infectați cu coronavirus. Plasma este partea lichidă, incoloră a sângelui, și conține anticorpi. 
Ea se prelevează de la pacienții vindecați de COVID-19 în Centrele de Transfuzii și este apoi administrată, în spitale, persoanelor bolnave, un procedeu clasic în medicină, un soi de precursor al vaccinului, în termeni populari.

În cazul ÎPS Pimen, încă se așteaptă efectul, pentru că starea acestuia a devenit foarte gravă, potrivit informațiilor din Institutul Matei Balș. Dintre pacienții tratați cu plasmă, unul a ieșit de la ATI, iar alți doi sunt tot la terapie intensivă, în stare stabilă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.