Se pare că pentru a-și păstra scaunul de la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta ar fi demarat negocieri secrete.

ponta-mic

La sfârșitul anului trecut UDMR a luat o decizie importantă care a schimbat, aparent, scena politică: ieșirea de la guvernare. În ciuda acestei decizii, încă de la acel moment au existat anumite voci în UDMR care susțineau ca membrii importanti din aparatul administrativ central să își pastreze functiile in ciuda retragerii de la guvernare.

Potrivit unor surse citate de jurnaliștii de la ziuanews.ro, acest lucru s-a întamplat in urma unei negocieri intre Klemen Hunor si premierul Victor Ponta. Mai mult decat atat, sursele sustin ca pastrarea unor directori generali si a unor secretari de stat ai UDMR in functie este o strategie a premierului de a ii tine in sah pe cei din UNPR si PLR.

Potrivit sursei citate mai sus aproximativ 250 de directori generali ai UDMR se afla inca la conducerea mai multor structuri ale administratiei centrale, iar o serie de secretari de stat de la ministere cheie au ramas si ei pe functii chiar daca UDMR a iesit oficial de la guvernare.

Ca atare, au ramas pe posturi secretarii de stat ai UDMR de la Finante-Attila Gyorgy, Mediu- Sandor Pasztor, Agricultura- Peter Tams Nagy si Transporturi-Zoltan Istvan. In functie a ramas si presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici- Jozsef Birtalan, dar si directorul adjunct al Administratiei Nationale Apele Romane- David Csaba, finul lui Attila Verestoy. In plus, secretarul general al Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice- Gyozo Istvan Barczi va face un pas inapoi si va ramane secretar general adjunct al aceluiasi minister.

Si la nivel local, in judete ca Harghita, Covasna si Mures oamenii girati de UDMR si-au pastrat functiile in prefecturi si in structurile deconcentrate ca APIA, Romasilva, directiile judetene de munca, finante si sanatate. In plus, structurile de conducere au rams neschimbate la inspectoratele judetene de politie, de invatamant si cultura.

sursa:ziuanews.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.