Deputatul sucevean Radu Surugiu afirmă că actualul Guvern al României alocă fonduri într-un mod iresponsabil.

Potrivit acestuia, România se confruntă cu o rată a abandonului școlar ridicată, cu programe educaționale neadaptate la exigențele angajatorilor, cu un șomaj ridicat în rândul tinerilor, mai ales în mediul rural, cu tineri elevi care nu sunt consiliați și valorificați pentru talentelor lor.

În schimb, prioritățile Guvernului sunt altele: alocări iresponsabile de fonduri, manuale școlare digitale, în condițiile în care mulți dintre copiii României încă învață la lumina lumânării, posibilitatea înscrierii la universitate a elevilor care au fost respinși la bacalaureat, autobuze către localități cu primari PSD sau primari care sunt ademeniți astfel să treacă la PSD. Și cu toate acestea, zilele trecute am fost informați că „nu e treaba Guvernului să creeze locuri de muncă, încă o demonstrație de superficialitate din partea unui ministru social – democrat”, a precizat Radu Surugiu.

Potrivit lui Surugiu, Klaus Iohannis vorbește despre elaborarea unui plan de educație pentru un secol, având o viziune pe termen lung și pledând pentru o educație de calitate.

„Atunci când guvernarea PSD vorbește despre educația viitorului și despre manuale digitale, pe care doar o parte dintre elevii României le-ar utiliza, Klaus Iohannis vorbește despre accesul egal al elevilor la educație, indiferent că se află în mediul rural sau urban, despre valori, despre cooperare între experți și mediul politic în vederea identificării unor soluții viabile. Acestea reprezintă motivele pentru care Klaus Iohannis este într-adevăr candidatul tinerilor și candidatul care face din educație o temă esențială de campanie”, susţine Surugiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.