În cursa pentru obținerea titulaturii de „Capitală Europeană a Culturii -2021”, municipiul Suceava este susținut de regiunea Cernăuți din Ucraina.

Municipiul reședință de județ va susține, la rândul său, regiunea Cernăuți pentru aceeași candidatură la următorul concurs. Tatiana Tatarciuc, șefa Secției Consiliului Regional Cernăuți, fiind prezentă la Centrul de Tradiții Populare Suceava pentru a sărbători Ziua Bucovinei, a declarat că regiunea Cernăuți este alături de municipiul Suceava, fiind și parteneri în proiect. „Rezultatele acțiunilor noastre le vedem acum și suntem convinși că inițiativa Consiliului Județean și cu sprijinul instituțiilor culturale din Suceava, proiectul care nominalizează orașul Suceava la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 va fi unul de succes”, a declarat Tatiana Tatarciuc. Ea a mai adăugat că dorește ca în viitor, între cele două orașe, Cernăuți și Suceava, să se dezvolte mai multe proiecte culturale comune.

Delegația Sucevei, din care va face parte atât primarul municipiului Suceava, cât și șefa Secției Consiliului Regional Cernăuți va fi prezentă pe 10 decembrie la Ministerul Culturii pentru a susține proiectul Suceava – Capitală Europeană a Culturii – 2021.

 

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.