În perioada 11- 13.03.2015, echipele mixte de control constituite din poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice şi specialişti silvici din cadrul I.T.R.S.V. Suceava și Direcția Silvică Suceava, la care au fost angrenate și forțe de jandarmi, au desfăşurat o acţiune de verificare a unor agenţi economici din judeţul Suceava, care desfăşoară activități de exploatare, transport, debitare şi comercializare a materialului lemnos și care se sustrag de la plata taxelor şi impozitelor, precum și pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori.

Prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii suceveni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos.

Astfel, în doar trei zile, au fost verificate 34 de instalaţii de debitat material lemnos, au fost  efectuate 51 de controale în fondul forestier, şi au fost  verificate 251 de vehicule folosite la transportul materialului lemnos.
În cadrul acţiunii au fost constatate 14 infracțiuni, şi  au  fost aplicate 325 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 104.183 lei.
Fondul forestier ocupă aproximativ 50% din suprafaţa judeţului , reprezentând cca. 7% din întregul potenţial silvic al României. Judeţul Suceava ocupă din acest punct de vedere locul I pe ţară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.