Sute de oameni au ales să protesteze ieri, la Câmpulung Moldovenesc, pentru finalizarea pârtiei de schi. Locuitori din zonă, tineri, agenți economici, proprietari de pensiuni, primari din zonă, toți au cerut continuarea lucrărilor la pârtia de schi din municipiu.

„Nu vă cerem bogății, vrem doar pârtia de schi”

„Salvați pârtia. Salvați turismul în Câmpulung Moldovenesc”, „Câmpulungul poate renaște prin pârtia de schi Rarău”, „Nu vrem lei, nu vrem valută, vrem doar pârtia făcută”, sunt doar câteva dintre mesajele transmise ieri de câmpulungeni.

Reprezentantul celor care au protestat timp de două ore pentru finalizarea acestui proiect a fost Răzvan Frăţianu, unul dintre cei mai experimentaţi piloţi de drift din România, care a dorit să menționeze încă de la început că nu este o manifestație politică.

La rândul său, Mircea Munteanu, a vorbit despre necesitatea deschiderii acestei pârtii.

„Noi vorbim aici despre schi în Carpați, nu în Alpi. Vrem să vedem turiști care cheltuie bani la Câmpulung Moldovenesc, pentru că toți agenții economici vor beneficia”, a spus Mircea Munteanu.

 

Mihăiță Negură, alături de protestatari

 

„Prin acest miting organizat de tinerii din Câmpulung Moldovenesc, dar și din alte zone, vrem să tragem un semnal de alarmă către Guvernul României. Ne dorim să le amintim că de patru ani de zile există o investiție în masivul Rarău, care face parte din Programul Național „Ski în Carpați” și care se degradează de la o zi la alta, chiar dacă guvenul a investit până acum 10 milioane de euro în echipamente și în lucrări aferente acestui proiect. Iată cu după atâția ani, tinerii din această zonă își doresc să schieze la Câmpulung, nu în Austria sau Ucraina. Aici vorbim de locuri de muncă, prin deschiderea acelor pensiuni, hoteluri, case de vacanță, care se vor construi în Câmpulung Moldovenesc. Toate aceste lucruri i-au determinat pe tineri să iasă în stradă să tragă un semnal de alarmă. Sunt sigur că acest semnal va fi auzit pentru că avem nevoie de sprijinul său ca această lucrare să fie finalizată”, a declarat pentru SuceavaLive, Mihăiță Negură, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc.

 

„Moartea din Carpați” Moroșanu, la Câmpulung Moldovenesc

La Câmpulung Moldovenesc a fost prezent și Cătălin Moroșanu, care le-a transmis celor prezenți că și el își dorește să schieze pe pârtia din Câmpulung Moldovenesc.

„Este o onoare să fiu alături de voi aici. Pe mine sportul m-a modelat ca și om, am învățat să reușesc singur în viață. Cred cu tărie că această pârtie de schi ar putea să impulsioneze sportul în Câmpulung, în primul rând. Văd foarte mulți tineri, iar asta îmi place. Așa trebuie să procedăm: să ne cerem drepturile în stradă. Prin venele mele curge sânge de Bucovina. Tatăl meu este din Rădăuți. Cătalin Moroșanu este alături de voi. La fel ca și voi, și eu îmi doresc să schiez la Câmpulung Moldovenesc”, le-a transmis celor prezenți, Cătălin Moroșanu.

 

„GHINION” pentru deputatul Ștefan Alexandru Băișanu

Trist moment. Să porți oamenii pe drumuri să îți facă fotografii, să te filmeze și să le dai un interviu, iar organizatorii să îți spună că n-ai ce căuta acolo, dar între noi fie vorba, asta se taie la montaj, nu-i așa?

Cam asta a pățit singurul parlamentar, care a vrut să facă baie de mulțime la mitingul de la Câmpulung Moldovenesc, dar care a avut „GHINION”, cum ar spune președintele său.

„Vă rog să plecați de aici. Ne stricați protestul. Dacă baieții care protestează vă văd aici, vor lăsa pancartele jos și vor pleca. Nu înțeleg ce căutați aici. Acesta nu este un protest politic. Aceasta nu este campanie electorală”, i-a spus unul dintre organizatorii mitingului.

Dar cum îi șade bine oricărui politician, nici n-a ajuns bine acasă că a și postat pe blogul său personal că a participat și el la miting și că îi felicită pe organizatori. Că a fost alungat, a uitat să scrie, firește!

„Am participat la mitingul organizat la Câmpulung Moldovenesc pentru susținerea proiectului pârtiei de schi, un proiect lansat și susținut de unii, și îngropat de alții. În 2007-2008, în perioada guvernării Tăriceanu, prefect al județului fiind atunci, am fost o mică rotiță din mecanismul care a lansat proiectul pârtiei de schi”, a scris Băișanu.

Se mai întâmplă să ai și ghinion, doar că deja e cam mult în ultima perioadă. Vorbește lumea, domnule deputat, n-o spunem noi!

 

Mai bine de jumătate de pârtie, finalizată

 

Trebuie amintit faptul că lucrările la această pârtie au fost sistate în toamna anului 2011, iar până în momentul de faţă s-a investit o sumă de 10 milioane de euro. Pentru finalizarea investiţiei ar mai fi necesare 4.5 – 5 milioane de euro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.