Casa de Cultură Dorna Candrenilor a devenit neîncăpătoare luni, 17 aprilie, a doua zi de Paști, când gospodarii comunei s-au adunat laolaltă pentru a lua parte la prima ediție a Balului Gospodarilor.

Evenimentul, organizat de Primăria localității, a fost unul de răsunet, primarul Dănuț Candrea promițându-le localnicilor că Balul Gospodarilor va deveni o tradiție în comuna Dorna Candrenilor.

Întâiul gospodar al comunei, edilul Dănuț Candrea,  s-a aflat în mijlocul oamenilor, alături de care a petrecut și s-a bucurat de atmosfera de sărbătoare.

„Bine ați venit la prima ediție a Balului Gospodarilor. Ne-am dorit să organizăm Balul Gospodarilor încă de acum câțiva ani, când am finalizat această frumoasă Casă de Cultură, însă pandemia și conflictul de la graniță ne-au împiedicat. Acum a venit însă momentul să facem un Bal al Gospodarilor așa cum merită oamenii din comuna Dorna Candrenilor. Vă mulțumesc tuturor pentru prezența numeroasă din această seară  și vă urez tuturor distracție plăcută!”, a transmis primarul comunei Dorna Candrenilor, Dănuț Candrea, în debutul evenimentului.

 

Și pentru că s-a cerut prezenţa în portul popular, în sala Casei de Cultură au intrat rând pe rând aproape 500 de fete şi flăcăi, neveste şi bărbaţi din Dorna Candrenilor, dar și oameni din alte sate, îmbrăcaţi cu cămăşi şi cămeşoaie ţesute la război sau cusute minuţios cu mărgele. Așa se face că oamenii îmbrăcați în frumoasele straie populare au jucat până în zorii zilei, dovedind  că tradițiile și obiceiurile vor dăinui multă vreme de acum în colo.

 

În cadrul primei ediții a Balului Gospodarilor de la Dorna Candrenilor a avut loc și o tombolă, cei trei câștigători bucurându-se fiecare de câte un coș cu produse tradiționale.

Buna dispoziție a fost întreținută de Formația „Kristal” din Cernăuți, Fetele din Botoșani, Ansamblul Folcloric de la Cricova, localitate înfrățită cu Dorna Candrenilor, și de Ansamblul Folcloric „Plai Bucovinean” din localitate. 

Balul Gospodarilor a durat până dimineața în zori, iar localnicii au petrecut și s-au vesilit alături de artiștii invitați.

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.