Pe de altă parte, în România se înmulţesc îngrijorător cazurile de gripă. În ultimele zile au fost diagnosticate sute de persoane. La Buzău, autorităţile sanitare au intrat in alertă după ce, în doar trei zile, zeci de copii au ajuns la Urgenţe.

Câţiva au şi rămas internaţi în spital. Testele rapide au arătat virusul gripal, iar probele au fost trimise şi la Bucureşti, pentru confirmare. Cele mai multe cazuri sunt de la aceeaşi şcoală din oraş.

După ce zeci de elevi ai unei şcoli au lipsit de la ore pentru că s-au îmbolnăvit, conducerea a decis să dezinfecteze şi să aerisească în fiecare dimineaţă sălile de curs.

Iar părinţii sunt sfătuiţi să nu-i aducă pe copii la şcoală, de la cel mai mic semn de răceală, pentru a nu-i îmbolnăvi pe cei sănătoşi.

Şi medicii au aceleaşi sfaturi, după ce mai mulţi copii au ajuns la camera de gardă a Spitalului Judeţean. Printre ei s-au aflat şi trei fraţi dintr-un centru maternal. Suspecţi de infecţie respiratorie, au fost trimişi la Institutul Victor Babeş din Capitală.

Specialiştii spun că, spre deosebire de o simplă răceală, unde simptomele cresc gradual, gripa debutează brusc şi violent. Medicii le recomandă părinţilor să-i ducă pe cei mici la medic imediat ce apar primele simptome.

În toată ţara s-au înregistrat până acum două decese din cauza gripei. Doar în ultimele zile au fost diagnosticate aproape 700 de cazuri, cele mai multe în Argeş, Cluj şi București.

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.