Sâmbătă au avut loc proteste în 26 de oraşe din ţară, dar şi în diaspora, faţă de tăierile abuzive de păduri. La Suceava peste 500 de persoane au spus ”NU” defrisarilor abuzive.

Sute de persoane au iesit in strada sâmbătă, pe traseul Parcul Central- Primărie-ITRV, aratand ca sunt împotriva despăduririlor abuzive, care au adus România la mai puţin de jumătate din suprafaţa împădurită pe care o avea înainte de Revoluție. Protestatarii s-au adunat în jurul 16.00 în Parcul Central din fața Prefecturii Suceava unde şi-au prezentat nemlțumirile.
Sucevenii prezenți la protest au purtat pancarde pe care se putea citi „Bucovina nu e de vânzare”, „9 încă ne Mai pasă”, „Stop deșertificării României”, „Salvați pădurea, salvați viitorul”, „și eu vreau să mă bucur de pădure”.
Coloana de protestatari a fost deschisă de doi copii care au purtat o coroană pe banderola căreia se putea citi „În memoria arborilor tăiați ilegal”.
Totodata, sucevenii au purtat si un sicriu încripționat cu sloganuri împotriva tăierilor abuzive, scoarțe de copac, stegulețe, desene în care se puteau vedea teme de defrișare a pădurilor.
Protestatarii au strigat sloganuri: „Uniți salvăm pădurile României”, „Vrem ape și păduri, nu cioate și bonusuri”, „Jos corupția”.
La protest au fost prezenti mai multi membri PMP, reprezentanti ai Asociației Eco Bucovina, dar si senatorul PSD, Neculai Bereanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.