Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut discuții la Ministerul Tineretului și Sportului despre Tabăra de la Bucșoaia.

Am discutat despre faptul că nu se întâmplă nimic la Tabăra de la Bucșoaia, de mulți ani de zile. Ea a fost transferată de la Guvern, cu mulți ani în urmă, la Primăria Frasin.

Primăria nu are resurse, iar din păcate, în ultimii ani s-a deteriorat și mai mult. Acolo sunt mai mult de 20 de pavilioane în inventar. Soluția la care am ajuns cu Ministerul Tineretului și Sportului este preluarea taberei, de urgență, de către minister, și realizarea unui complex sportiv național. Acolo este o suprafață de aproximativ 14 hectare”, a transmis Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia, investiția urmează să fie făcută prin CNI, iar din 2021 Ministerul Tineretului și Sportului are posibilitatea de a accesa și bani europeni, module de până la 5 milioane de euro, pentru diverse baze sportive, pentru bazine de înot, terenuri de fotbal, etc.

Cred că astăzi este singura soluție să putem face ceva în inima județului, la Bucșoaia, în tabăra rămasă în paragină. Acolo se dorește o acțiune mixtă: și de turism, în special pentru tineri, și de sport. Pe zona de nord est a României, din păcate, nu avem baze sportive”, a mai transmis Gheorghe Flutur.

Acesta a mai precizat că atunci când vor  începe lucrările la Tabăra Bucșoaia, va găsi un alt amplasament pentru desfășurarea Horei Bucovinei, eveniment care reunește în fiecare an mii de participanți din județ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.