Continuând seria emisiunilor dedicate istoriei și religiei, Romfilatelia aduce în prim plan o personalitate marcantă a istoriei universale, vrednică de respectul generațiilor trăitoare de-a lungul mileniilor și cu o influență covârșitoare asupra întregii lumi. Devenind astfel subiect al unei emisiuni de mărci poștale, Moise a avut, prin Legea divină, un rol primordial în identitatea poporului evreu și a religiilor creștină și islamică.

Tablele Legii - Legile Lumii_The Tablets of the Law-The Laws of the WorldIntitulată sugestiv Tablele Legii, Legile Lumii, emisiunea este alcătuită din 4 mărci poştale care ilustrează elemente esențiale ce au influențat puternic viața poporului evreu și conceptele religioase ale altor popoare.

Timbrul cu valoarea nominală de 1,20 lei reproduce imaginea unui desen realizat după statuia lui Moise, operă a marelui sculptor Michelangelo Buonarroti. Pe marca poştală cu valoarea nominală de 1,40 lei sunt ilustrate Tablele Legii, scrise în piatră de Dumnezeul evreilor și având textele celor Zece porunci. Imaginea redată aparține Sinagogii Podul Mogoșoaiei din București. Timbrul cu valoarea nominală de 3,00 lei prezintă imaginea unui Chivot (Sinagoga Mare din București), reprezentând spațiul din Sinagogă unde sunt păstrate sulurile Legii (TORA). Pe marca poştală cu valoarea nominală de 14,50 lei este ilustrată imaginea mănăstirii Sfânta Ecaterina, ridicată pe muntele Sinai și având altarul pe locul unde Moise a auzit pentru prima dată cuvintele lui Dumnezeu rostite din flăcările focului, provenite de la un rug care nu se transforma în cenușă.

Alături de cele 4 timbre, emisiunea mai conţine şi un plic prima zi, iar ca forme de paginare s-au folosit blocul – coliţă dantelată (în album filatelic), minicoala de 8 timbre + 1 vinietă + 3 tabsuri şi coala de 32 de timbre.

Produsul special al acestei emisiuni este albumul filatelic, realizat în tiraj limitat de 540 de exemplare şi echipat cu     blocul – coliţă al emisiunii, numerotat cu roșu de la 001 la 540 și având elemente grafice în folio (color și aur) şi un plic prima zi, având imprimat titlul emisiunii în folio color și ştampila prima zi aplicată în clar în folio aur, numerotat cu negru de la 001 la 540.

Începând cu ziua de miercuri, 14 august, emisiunea de mărci poştale Tablele Legii, Legile Lumii va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară, albumul filatelic fiind disponibil la prețul de 193 lei.

Romfilatelia mulțumește Federației Comunităților Evreiești din România pentru sprijinul acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.