La Hănțești, administrația publică locală se implică activ pentru ca elevii de clasa a VIII-a să poată finaliza studiile gimnaziale. În acest sens, primarul Daniel Olariu a inițiat un proiect de hotărâre care a fost și aprobat în Consiliul Local, prin care 26 de elevi cu o situație financiară precară vor primi gratuit tablete conectate la internet pentru a putea participa la cursurile online.

Acum facem contractul pentru achiziționarea tabletelor pentru copiii de clasa a VIII-a. Acestea au cartele cu internet pentru ca elevii că poată participa la cursurile online. Pentru a-i selecta pe cei cărora să le dăm tabletele, am solicitat școlii o listă cu elevii a căror situație financiară nu este una bună și, în baza acesteia s-a ajuns la concluzia că sunt 26 de copii. Noi cumpărăm 30 de tablete pentru ca, în cazul în care mai apare vreo situație, să putem da și la alți elevi”, a declarat, pentru SuceavaLive, primarul comunei Hănțești, Daniel Olariu.

Edilul a precizat că device-urile costă 20 000 de lei, bani pe care Primăria îi va plăti în termen de un an, perioadă în care acestea vor fi conectate și la internet.

După ce această generație se va folosi de tablete, acestea vor fi înapoiate școlii pentru ca și alți elevi să se poată bucura de ele”, a subliniat edilul de la Hănțești.

 

Pandemia de coronavirus nu oprește dezvoltarea comunei

Edilul Daniel Olariu a declarat că în comuna pe care o reprezintă au fost reluate lucrările la trei obiective de investiții importante. Este vorba despre Sala de Sport și de două poduri construite cu finanțare de la Compania Națională de Investiții și despre modernizarea a 10 kilometri de drum, în parteneriat cu comuna Adâncata prin AFIR.

De la 1 mai constructorii au revenit pe șantiere, iar lucrurile au început să intre pe făgașul normal. De luni începem și lucrările la cele două poduri care traversează pârâul Valea Mare și care deservesc pentru jumătate din populația comunei”, a declarat primarul Daniel Olariu.

 

Coronavirusul a ocolit comuna Hănțești

 

Daniel Olariu a declarat că de când pandemia s-a aciuat pe meleagurile Bucovinei, în comuna sa s-au înregistrat puține cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Potrivit acestuia, este vorba despre o persoană pe care virusul a prins-o internată la Spitalul Județean, exact la început, și care, din nefericire, din cauza afecțiunilor asociate s-a stins din viață și despre altă persoană, angajată în sistemul sanitar, care și-a infectat și mama.

Persoana care lucrează în sistemul sanitar a venit la mama sa să locuiască și, din păcate, și femeia a contactat virusul. În urma anchetei epidemiologice efectuate de către DSP a reieșit că și soțul acestei persoane s-a infectat, însă toți au fost duși la spital. În fapt, persoana în cauză nu are domiciliul în Hănțești, dar mama da”, a explicat Daniel Olariu.

În ceea ce privește măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, edilul de la Hănțești a precizat că s-a conformat ordonanțelor militare și le-a respectat ad literam. Dezinfectează săptămânal străzile, a redus programul la Primărie, dezinfectează instituțiile publice și magazinele, iar la intrarea acestora a montat și covorașe îmbibate în soluție biocidă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.