Garda Forestieră Suceava a executat şi execută controale şi inspecţii în fondul forestier proprietate publică a Statului Român, pentru identificarea tăierilor fără drept de arbori şi pentru prevenirea extinderii acestui fenomen infracţional.

Aducem în atenție un caz de acest fel, identificat într-o pădure aflată în administrarea Bazei Experimentale Tomnatec, respectiv pe raza teritorială a comunei Moldoviţa, în unitatea de producţie Demăcuşa.
Astfel, în raza cantonului silvic nr. 3 Tomnatec, ua 67A%, 72A%, 72I, 74A, lucrători ai instituţiei noastre au identificat tăieri fără drept de arbori şi chiar scoaterea unor arbori cu totul din rădăcini, fără a fi identificat şi material lemnos la faţa locului. S-au inventariat un număr de 21 cioate provenite de la arbori tăiaţi fără drept precum şi locuri vizibile de unde au fost extraşi arbori cu totul din pământ, volumul acestora fiind estimat la 40,35 mc, cu o valoare totală a prejudiciului (inclusiv funcţiile nerealizate ale pădurii) de 24.983,45 lei”, transmite un comunicat al Gărzii Forestiere Suceava.

Potrivit sursei citate, ca urmare a constatărilor din teren, s-au întocmit act de inspecţie şi carnete de inventariere, urmând a se transmite către organele de cercetare penală competente o sesizare în sensul celor menţionate.
Urmează ca organele abilitate să continue cercetările specifice privind infracțiunile de tăiere ilegală de arbori și distrugere, în vederea identificării autorilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.