Peste 300 de angajaţi ai Universităţii din Suceava vor primi lefuri mai mici din prima lună a anului 2013. Este vorba despre o reducere cu până la 30 la sută a veniturilor personalului TESA, decizie luată de conducerea Universităţii la sfârşitul anului trecut.

Măsura va fi una drastică pentru personalul auxiliar şi administrativ din instituţie, în condiţiile în care salariile variază între 1.000 și 3.000 de lei. Potrivit rectorului diminuarea este de 50 până la 450 de lei în valoare brută. Instituția de învățământ nu mai are bani pentru achitarea integrală a salariilor personalui TESA a fost mesajul transmis printr-un email.

“Eforturile depuse pe parcursul anului pentru suplimentarea finanţării din partea MECTS ne-au adus 2.000.000 lei (o creştere cu peste 10% a bugetului), bani care au fost folosiţi exclusiv pentru plata salariilor. Din păcate, această suplimentare nu a condus la echilibrarea bugetului pe termen mediu, din cauza scăderii considerabile a veniturilor proprii în urma diminuării numărului de studenţi cu taxă. În acest context, trebuie să ajustăm şi cheltuielile. Consiliul de administraţie a decis aplicarea măsurii de ajustare a cheltuielilor şi pentru personalul non-didactic care a beneficiat de creşteri salariale, acordate exclusiv din venituri proprii, în temeiul Legii 63 si Legii 330. Nivelul actual al veniturilor proprii nu permite astfel de suplimentări ale salariilor. Începînd cu data de 01.01.2013 aceste creşteri salariale nu vor mai fi acordate personalului non-didactic”, se arată în mesajul semnat de rectorul Valentin Popa.

În condiţiile în care scăderea veniturilor poate ajunge şi la 30 la sută, se pare că personalul auxiliar din universitate intenţionează să dea în judecată instituţia pentru această măsură. Pe lângă cele 30%  există posibilitatea conform unor angajaţi ca și tichetele de masă să fi tăiate în viitorul apropiat. Şi aceasta nu este singura măsură de austeritate luată de conducerea universităţii. Numarul de gradaţii de merit pentru personalul non-didactic va fi considerabil redus pentru anul 2013. Din cei aproximativ 300 de angajați doar unul a decis să își dea demisia în urma reducerii salariale.
Singurul lucru pozitiv este faptul că, potrivit conducerii Universității, de această dată nu se pune problema reducerii de personal,  deşi acest acest lucru s-a făcut constant.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.