Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, au dispus la data de 5 februarie, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului D. Dănuț Ioan sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăinuire” la „furt calificat”.

În rechizitoriu se arată faptul că în cursul anilor 2014 și 2015, D. Dănuț Ioan a achiziționat în mod repetat, sub forma a 10 acte materiale, cu rea credință, de la persoane care au ca ocupație constantă furturile din locuințele cetățenilor câmpulungeni și împrejurimi, mai multe aparate electrocasnice, scule de tâmplărie și scule electrice folosite în construcții.
Aflându-se în relații de colaborare pe linie infracțională, constând în achiziţionarea de bunuri furate şi schimb reciproc de informaţii, numitul D. Dănuț Ioan a determinat iniţial prin corupere, inclusiv prin intermedierea oferirii unor sume de bani care depăşeau cu mult valoarea prejudiciului, ca persoanele vătămate să se împace cu inculpații, urmărind în mod expres deturnarea instituţiei împăcării de la scopul ei legal şi căutând să îi ajute pe inculpaţi prin împiedicarea, în acest mod, a tragerii lor la răspundere penală, pentru a fi puşi în libertate şi a putea continua comerţul cu bunuri furate de aceştia

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.